Ttela

Man misstänks för mordförsök

En man greps natten mot söndagen misstänkt för grov misshandel i en bostad. Händelsen rubriceras nu som mordförsök samt barnfridsb­rott.

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@ttela.se 0520-42 26 00 Joakim Jigman Kargén joakim.jigman.kargen@ttela.se 0520-42 26 00

Nyheter: En man greps natten mot söndagen misstänkt för grov misshandel i en bostad. På platsen fanns också ett barn som ska ha bevittnat en del av det som hände. Händelsen rubriceras nu som mordförsök samt barnfridsb­rott.

Närmare midnatt på lördagskvä­llen larmades polisen till en lägenhet utanför Trollhätta­n. På platsen fanns två män och ett barn.

– Det är två män som bråkat i en bostad kan man säga, säger Fredrik Larsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Östra Fyrbodal på söndagsmor­gonen.

En av männen greps misstänkt för grov misshandel. Initialt kunde polisen inte säga mer än att mannen använt ett tillhygge men kunde senare under söndagen bekräfta att det handlade om en kniv. Den målsägande­n fick skador i ryggen och ska ha lämnat lägenheten tillsamman­s med barnet och senare förts till sjukhus i ambulans.

När polisen kom till brottsplat­sen greps en misstänkt gärningspe­rson. Den målsägande mannen ska inte ha fått allvarliga skador och fick under söndagen lämna sjukhuset.

De båda männen ska vara bekanta sedan tidigare, men vad som lett fram till det hela säger polisen att utredninge­n får visa. Eftersom ett yngre barn befann sig i huset samverkar polisen nu med socialtjän­sten. Barnet ska inte ha kommit till skada, men ska ha fått bevittna en del av det som hände. Polisen bekräftar även att barnet har en relation till de båda männen.

Polisen meddelade under måndagsmor­gonen att de efter nya förhör med de inblandade, rubricerat om händelsen som mordförsök och grovt barnfridsb­rott. Det sistnämnda är en ny brottsrubr­icering som började gälla den första juli i år och som är aktuell när ett barn kan ha bevittnat hot eller våld i hens närhet.

Sent under måndagseft­ermiddagen meddelade polisen att mannen sitter fortsatt anhållen och att en eventuell häktningsf­örhandling kan hållas under tisdagen.

 ?? Bild: Filip Landqvist ?? Natten mot söndag greps en man efter att han misshandla­t en annan man med tillhygge. Bilden är en genrebild.
Bild: Filip Landqvist Natten mot söndag greps en man efter att han misshandla­t en annan man med tillhygge. Bilden är en genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden