Ttela

Ny restaurang ska locka med lokala råvaror

En ny restaurang öppnar snart i gallerian på Trenova i Vänersborg. Premiären är om några veckor och menyn som ska locka gästerna baseras på lokala råvaror och drycker.

- Niklas Johansson niklas.johansson@ttela.se 0521-57 59 15

Nyheter: Om några veckor öppnar den senaste etablering­en i gallerian på Trenova i Vänersborg. Det är en ny restaurang som ska locka gäster med en meny baserad på lokala råvaror och drycker.

Coronapand­emin har slagit hårt mot restaurang­branschen men nu är det dags att blicka framåt. Det tycker i alla fall krögaren Filip Lagerström.

Han står bakom den senaste etablering­en i gallerian på Trenova i Vänersborg. Den nya restaurang­en heter Winnie’s Kitchen n’ Comfort. Och den blir en systerverk­samhet till bowlinganl­äggningen Winnie Lane som redan finns i gallerian.

Portarna slår upp om några veckor.

– Jag fick till mig att man var intressera­d av att det skulle öppna en ny restaurang på Trenova för att få mer liv i gallerian. Vi har satt 19 augusti som öppningsda­tum, säger Filip Lagerström.

Arbetet med att få de nya lokalerna klara är nu i full gång och de är ritade av arkitekten Per Irewährn. Lite drygt 50 gäster får plats inne på restaurang­en och ytterligar­e 25 personer kan sitta på uteserveri­ngen som ligger på hörnet mot Regementsg­atan.

– Vi håller på att färdigstäl­la baren och nästa vecka ska vi göra klart uteserveri­ngen. Och vi har redan

” Jag fick till mig att man var intressera­d av att det skulle öppna en ny restaurang på Trenova för att få mer liv i gallerian

Filip Lagerström Krögare

tjuvstarta­t lite, en del av menyn går att smaka på inne på Winnie Lane, säger Filip Lagerström.

Han har tidigare jobbat på bland annat Hotell Hehrne och han var med och öppnade Bastard Burgers i Uddevalla. Dessutom har han arbetat på en restaurang i Guadeloupe. – Jag jobbade där ett år. Det var några år sedan, 2014 och 2015.

Men någon påverkan kommer inte den karibiska erfarenhet­en inte att få på Winnie’s meny.

– Det blir det nog inte. Matgästern­a får äta rätter baserade på lokala råvaror men samtidigt ska menyn inspireras av trenderna inom mat och dryck.

– Vi blir först i Vänersborg med smashed burgers och vi kommer att nischa in oss på lokalprodu­cerad öl, säger Filip Lagerström.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Arbetet med att få de nya lokalerna klara i gallerian är nu i full gång.
Bild: Stefan Bennhage Arbetet med att få de nya lokalerna klara i gallerian är nu i full gång.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden