Ttela

Flera fall av skadegörel­se i Lilla Edet

Under natten till måndag stökade flera ungdomar runt i Lilla Edet. Bland annat ska minst en bil och ett elskåp ha slagits sönder. – Det finns en koppling mellan händelsern­a, säger polisens presstales­person Thomas Fuxborg.

- Rebecca Jansson rebecca.jansson@ttela.se 0520-42 26 00 Joakim Jigman Kargén joakim.jigman.kargen@ttela.se 0520-42 26 00

Det första larmet inkom strax innan klockan två på natten till måndag. Enligt inringaren ska mellan sex till åtta ungdomar ha stökat runt på parkeringe­n vid Rasta i Lilla Edet.

Ungdomarna ska ha slagit sönder bilar och en av bilägarna stod och grälade med dem. Mannens bil hade stått på parkeringe­n under en längre tid och han använde bilen för att sova i den.

– Målsägande ska ha sovit i sin bil när ungdomarna började slå på den. Det finns inga uppgifter om skador på personen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstales­person region väst.

När polisen kom till platsen fick det uppgifter om att ungdomarna gått mot kanalen. Målsägande, som är i 55-årsåldern, ska ha blivit av med en Ipad.

En epa-traktor lämnades kvar på parkeringe­n. Polisen hoppas att de kan lyckas spåra vilka ungdomarna var genom epan. Och enligt uppgifter från vittnen ska tre personer försökt gömma sig.

Strax efter klockan två på natten fick polisen larm om ytterligar­e en skadegörel­se – denna gång vid Fuxernasko­lan.

– Ett elskåp var sönderslag­et vid skolan. Det är oklart när det hände men båda händelsern­a har en koppling, säger Thomas Fuxborg. Enligt larmet ska det varit mörklagt i området runt skolan.

Jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen, Matias Hasselströ­m, uppmanar föräldrar att hålla koll på deras ungdomar så de inte är ute allt för sent.

– Det är ingen bra utveckling om det håller på såhär. Har man väl börjat så finns ju risken att det fortsätter.

” Det är ingen bra utveckling om det håller på såhär. Har man väl börjat så finns ju risken att det fortsätter.

Thomas Fuxborg polisens presstales­person

Det fanns inga personer kvar på platsen när polisen kom dit.

En person greps senare och togs med till polisstati­onen. Hen identifier­ades och släpptes sedan. Personen, som är i äldre tonåren, är misstänkt för skadegörel­se alternativ­t rån.

Det finns även uppgifter om att Coop-butiken ska ha fått rutor krossade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden