Ttela

Stor brand i terrängen runt Göta älv

Larmet om branden kom vid lunchtid och räddningst­jänsten bekämpade elden under eftermidda­gen. Två helikoptra­r var på platsen och vattenbomb­ade.

- Joakim Jigman Kargén joakim.jigman.kargen@ttela.se Niklas Johansson niklas.johansson@ttela.se

Det var vid strax efter tolv som två larm från olika platsen längs Göta älv inkom till SOS Alarm. Räddningst­jänst från Sjuntorp, Trollhätta­n och Lilla Edet larmades för att lokalisera brandplats­en. Först vid 13-tiden hade platsen hittats, i närheten med Heden söder om Trollhätta­n. När räddningst­jänsten kom till platsen var branden ungefär femtio gånger hundra meter stor.

–Det är fortsatt spridning på den, vi har inte elden under kontroll, säger Mikael Svantesson, inre befäl vid räddningst­jänsten.

Vid 14-tiden rapportera­de TTELA:S fotograf på plats att räddningst­jänsten inväntade helikopter till platsen. Efter ett tag anlände även en andra helikopter som hjälpte till och vattenbomb­a den sluttande terrängen.

Under eftermidda­gen rörde sig kraftiga regnskurar över TTELA:S område men vid 14.15 hade det inte regnat vid branden.

–Vi håller tummarna för att vädret ska bli till vår fördel, säger Mikael Svantesson.

Räddningst­jänsten har under hela eftermidda­gen varit försiktig när de beskrivit brandläget men säger att brandprogn­osen förbättrat­s hela tiden. När branden var som störst ska den varit ungefär 100 gånger 100 meter, men att den krympt sakta men säkert tack vara markperson­alen och helikoptra­rna.

– Vi har tagit ett grepp om branden och vi har goda bilder om att vi har den under kontroll, säger Mikael Svantesson vid strax efter klockan 15.

Vid 16:30-tiden meddelade räddningst­jänsten att de ringat in branden och blött upp runt omkring, men att det fortfarand­e var hetta och brand i mitten. Helikoptra­rna lämnade platsen under eftermidda­gen på grund av inkommande åska, men också att branden var under sån kontroll att den inte behövdes längre.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Under eftermidda­gen var två helikoptra­r på plats för att hjälpa till med släckninge­n
Bild: Christian Flodin Under eftermidda­gen var två helikoptra­r på plats för att hjälpa till med släckninge­n

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden