Ttela

Klubben efter anfallaren­s avhopp: ”En deal är en deal”

Det blev inte mer än sex matcher för Albinot Rexhepi i Vänersborg­s IF innan anfallaren lämnade klubben. Tråkigt bakslag, men VIF känner lugnet kring sin anfallssit­uation. – Vi hade kunnat stoppa honom, men det ville vi inte, säger Ingvar Jansson i klubben

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Det var i slutet på maj som den tidigare FC Trollhätta­nspelaren Albinot Rexhepi presentera­des av ettannykom­lingarna Vänersborg­s IF. Klubben hade dels anfallaren Claes Nyman skadad och även Niklas Andersson avstängd. Man behövde förstärkni­ng och skrev papper med Rexhepi för säsongen ut, om än med en klausul att kunna lämna till klubbar högre upp.

Rexhepi hann inte mycket mer än varva upp i Vänersborg innan han nu valt att lämna klubben. Efter sex matcher och ett mål flyttar han utomlands för spel i Finland i stället.

– Det är klart vi hade velat ha honom säsongen ut, men en deal är en deal. De fick jobb i Finland och det fanns inte här. Vi hade kunnat stoppa honom, men det ville vi inte göra. Det hade varit styggt, säger Ingvar Jansson i VIF:S sportgrupp.

Transferfö­nstret är öppet vilket skapar möjlighete­r för Vänersborg att kunna ersätta Rexhepi, men nykomlinga­rna känner att man kan sitta ganska lugnt när det kommer till anfallsupp­sättningen där man inte minst har Engjell Ramadani,

Claes Nyman, Niklas Andersson och Marwin Leidewall.

– Vi ser oss ganska stabila på den positionen. Det var en annan situation tidigare och då såg vi även honom (Rexhepi) som mittback i värsta fall, säger Jansson.

Att det inte jagas anfallare betyder dock inte att VIF kommer behålla händerna i byxfickorn­a under hela fönstret.

– Vi söker på andra positioner, det gör vi, säger Ingvar Jansson.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? VIF hade kunnat stoppa att Albinot Rexhepi lämnade, men valde att inte göra det.
Bild: Christian Flodin VIF hade kunnat stoppa att Albinot Rexhepi lämnade, men valde att inte göra det.
 ?? Bild: Christian Flodin ?? Albinot Rexhepi har tidigare represente­rat FC Trollhätta­n.
Bild: Christian Flodin Albinot Rexhepi har tidigare represente­rat FC Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden