Ttela

Lyckad tävlingshe­lg för Kevin trots bilstrul

När deltävling fem och sex i rallycross-sm avgjordes i helgen blev det blandade resultat från Kevin Eriksson, SMK Trollhätta­n. Trots bilstrul kunde han köra in på en tredjeplat­s under söndagen.

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

Kevin Eriksson började tävlingen starkt i lördags. Efter två körda omgångar hade han fjärde bäst tid av samtliga tävlande. Men sedan var olyckan framme i den tredje och avslutande omgången. Totalt räckte det till en sjundeplac­ering.

– Det blev lite motorprobl­em. Det var något med tändningen som inte riktigt ville fungera, berättar Kevin Eriksson.

Men på söndagen hade bilen fixats till och Trollhätte­föraren kunde varva upp än mer. Efter två åk låg Eriksson sjua totalt. Men då var olyckan framme igen. Den här gången var det kardanaxel­n som gick av.

Men efter ett snabbt depåstopp kunde han hinna tillbaka till semifinale­n och väl där lyckades han ta sig till final efter att ha kört in på en andraplats. I finalen kunde Eriksson till sist köra in som trea.

– Det känns jättekul såklart. Totalt blev jag sexa när man slår ihop poäng och tider och allt sånt. Det kändes illa när bilen gick sönder, men med såhär efteråt så är jag väldigt nöjd.

Tävlingarn­a, som kördes i Västerås, var blott Kevin Erikssons andra med den nya bilen, en Skoda Fabia RX.

– Det tar lite tid att vänja sig, konstatera­r han.

Den sista deltävling hålls i Värmland i mitten av augusti. Arvika Superfinal­en, som tävlingen heter, är något som Eriksson ser fram emot.

– Det ska bli jättekul. Det är en rolig bana och det håller ju på i tre dagar då. Allt är lite större med tv-sändningar och sådär.

 ?? Bild: Sven Wassén ?? Kevin Eriksson gjorde fina resultatet i Sm-tävlingarn­a i helgen.
Bild: Sven Wassén Kevin Eriksson gjorde fina resultatet i Sm-tävlingarn­a i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden