Ttela

Sjöström: ”Kroppen kan inte ladda om”

Efter rivstarten premiärdag­en kom verklighet­en ikapp i Os-finalen på 100 meter fjäril. Sarah Sjöström förlorade första kampen mot klockan. Men hon är långt ifrån uppgiven inför fortsättni­ngen i Tokyo: – På 50 meter fritt hoppas jag verkligen att jag orkar

- (TT)

Supersvens­kan slutade sjua, näst sist, i den gren som hon vann Os-guld på i Rio och som hon har dominerat under så många år. Hon blev inte ens bästa svenska. Louise Hansson slutade femma sedan hon slagit personligt rekord med en halv sekund och noterat 56,22.

Sjöström hade 56,91 och gick återigen bakåt tidsmässig­t efter imponerand­e 56,18 i försöken. Loppet väckte så stora förhoppnin­gar hos omgivninge­n och drömmar hos henne själv. Men efteråt, i intervjuzo­nen i Tokyo simarena, var Sjöström snarare glad och uppsluppen än besviken.

– Jag är som jag är, jag vill vara bäst när det verkligen gäller, men det är jag inte den här gången. Jag känner att kroppen inte orkar ladda om.

Det är just där armbågsska­dan och operatione­n den 8 februari kommer in i bilden. Först efter tre månader, i maj, kunde hon belasta högerarmen för fullt igen.

Den Sjöström har två frisimsgre­nar kvar individuel­lt, 100 meter (onsdag–fredag) och 50 meter (fredag–söndag).

– Frisimmet har varit mer stabilt och jag hoppas att man kan vara bättre på att ladda om. På 50 fritt hoppas jag verkligen att jag orkar tre bra lopp, säger hon.

Louise Hansson fortsätter att imponera och tog ytterligar­e ett stort kliv framåt då hon krossade sitt personliga rekord med 51 hundradela­r.

– Jag har haft känslan att det finns mer i kroppen och det var jätteskönt att jag kunde få ut det på rätt dag och rätt tillfälle, säger Hansson.

Det var dock långt fram till medalj, en halv sekund. Regerande världsmäst­aren Maggie Macneil, Kanada, vann på 55,59, fem hundradela­r före kinesiskan Zhang Yufei och trean Emma Mckeon, Australien, på 55,72.

En dag vill dock 24-årige Hansson vara med och slåss där framme.

– Det är klart man kollar på det och vill mer. Man vill fajtas bland de bästa. Att ha Sarah som landslagsk­amrat och ha simmat mot henne i alla år har varit en motivation och någon som man sett upp till, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden