Ttela

Fem platser där du kan glampa i väst

- Camp Bruket, Borås Norrqvarn hotell & konferens, Lyrestad Anfasteröd Gårdsvik, Ljungskile Lagunen camping och stugor, Strömstad Seläter camping, Strömstad

På Camp Bruket i Borås kan man bo i ett av åtta canvastält på 20 kvadratmet­er och en takhöjd på 2,5 meter. Tälten är utrustade med en dubbelsäng eller två enkelsänga­r och försedda med belysning och el för att kunna ladda sin telefon eller spela musik. Dusch och toalett finns i en intilligga­nde byggnad och i bageriet kan man boka allt från frukostkas­se till pizzakit. Säsongen sträcker sig från början av maj till slutet av oktober.

I Lyrestad vid Göta kanal kan man glampa på Norrqvarn Hotell & Konferens från den första juli i år. Där finns två tält varav ett har plats för två personer och ett för fem. Båda tälten är inredda med riktiga sängar, matbord, stolar och en uteplats, och därtill finns el och vatten till handtvätt och tandborstn­ing. Toalett och dusch finns i servicebyg­gnaden 100 meter från tälten och såväl sängkläder, handdukar städning och frukost, som kan ätas i tältet, restaurang­en eller på bryggan, ingår. Årets säsong är mellan den första juli och sista augusti men börjar redan den första juni nästa år.

På Anfasteröd Gårdsvik kan man tälta utan att ge avkall på bekvämligh­eterna man är van vid hemma. Här finns två tält på 30 kvadratmet­er med sängplatse­r för fyra personer och en bäddsoffa med plats för en, samt toalett, dusch, kök, värme och uteplats. Det tredje tältet är på 25 kvadratmet­er och har plats för fyra sovande gäster med kök på utsidan, toalett i angränsand­e bod och en uteplats.i alla boenden ingår sängkläder och handdukar och frukost levereras i en korg varje morgon. Säsongen sträcker sig från den första april till en bit in i september.

Lagunen i Strömstad erbjuder fem stycken canvastält på cirka 24 kvadratmet­er. I tälten finns bland annat en dubbelsäng, två enkelsänga­r, bord, stolar, sängkläder, kylskåp och köksredska­p såsom stekpanna och kaffekanna. Till varje boende finns även en egen möblerad uteplats med utekök och en eldstad. För toabesök och dusch finns ett servicehus en bit från tälten.tälten kan bokas mellan den första maj och den sista september.

Sedan några år tillbaka kan man hyra ett av Seläter Campings fem glampingtä­lt med egna trädäck och utemöbler i Strömstad. Där finns plats för fyra gäster som kan sova antingen i två sängar eller i två sittpuffar som kan vecklas ut till madrasser. I tälten finns även ett mindre kylskåp och enklare köksgeråd, och för varma soldagar med kyliga sommarkväl­lar finns både en fläkt och ett element.för toabesök, dusch, tvätt och matlagning finns ett servicehus cirka 20-30 meter från tälten. Täcken och kuddar ingår medan sängkläder finns att hyra, och frukost kan köpas i restaurang­en under högsäsong. Säsongen pågår från början av maj till slutet av september.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden