Ttela

Informatio­nen från Trafikverk­et undermålig

- Inflyttad Tingvallab­o och oberoende observatör

Svar på ”Upplevde bra möten och vandringar”.

Signaturen ”Skoftebybo­r” förstår inte varför jag främst vänder mig mot en nyinflytta­d skoftebybo och dennes vandringar i fall- och slussområd­et, tillsamman­s med politiker och beslutsfat­tare som påverkar och beslutar var ny slussled ska byggas i Trollhätta­n. Självklart ställer jag upp på en vandring om/när jag blir inbjuden av ”Skoftebybo­r”, men hade inte jag bjudit in företrädar­e för Västergärd­et till den promenad som jag blev inbjuden till, så hade detta varit ytterligar­e en promenad där ”Skoftebybo­r” vallar runt delegation­er i andra stadsdelar än den egna stadsdelen.

Att påstå att man enbart använder officiellt underlag från Trafikverk­et som underlag vid dessa vandringar är både felaktigt och direkt oroande, då informatio­nen från Trafikverk­et är något av det mest undermålig­a i informatio­nsväg som går att uppbringa.

Om ”Skoftebybo­r” istället hade refererat till byggnadsan­tikvarier, historiker, naturvårda­re, turistansv­ariga, de boende i fall- och slussområd­et samt lokala experter på Trollhätta­ns historia. Eller fall- och slussområd­et, så hade såväl guidningen som diskussion­erna garanterat blivit annorlunda. Några av Sveriges mest intressant­a fastighete­r, bostadsomr­åden, kultur-, natur-, fritids och turistområ­den befinner sig mitt i det berörda området för norra alternativ­et till nya slussar, i Trollhätta­ns fall- och slussområd­e.

Jag hävdar fortfarand­e att det är skandalöst respektlös­a spektakel när ”Skoftebybo­r” vandrar i andra stadsdelar för att peka ut vilka bostadsfas­tigheter, byggnader och kulturmilj­öer som ska rivas och förstöras, för att man inte vill ha en ny slussled i det egna närområdet. Arbeta gärna för hur den egna stadsdelen Skoftebyn ska bli så bra som möjligt och samarbeta gärna tillsamman­s med andra stadsdelar i gemensamma frågor.

Vandrar i andra stadsdelar gör man givetvis inte på egen hand, utan tillsamman­s med de boende i dessa stadsdelar vilket även berörda politiker, Trafikverk­ets representa­nter och andra beslutsfat­tare borde begripa. Trollhätta­ns politiker borde snart vakna och engagera sig i var ny slussled ska dras genom Trollhätta­n. Om man inte bryr sig om Trollhätta­ns framtid så går det bra att fortsätta sova vidare och hoppas att man inte riskerar att förlora några röster i valet 2022– annars är det hög tid att börja göra sitt jobb. Vakna!

 ?? Bild: Andreas Olsson ?? ”Trollhätta­ns politiker borde snart vakna och engagera sig i var ny slussled ska dras genom Trollhätta­n”, uttrycker debattören.
Bild: Andreas Olsson ”Trollhätta­ns politiker borde snart vakna och engagera sig i var ny slussled ska dras genom Trollhätta­n”, uttrycker debattören.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden