Ttela

Hälsningen inför derbyt: ”Vi är Vänersborg – vi kommer pressa er”

Han är ettan södras mest fysiska spelare och sätter in fler tacklingar än någon annan. Nu ska Hani Shurrab och hans Vänersborg­s IF använda sin intensitet i derbyt mot Ljungskile – för att fortsätta storma mot ett förnyat kontrakt. – Det brukar bli lite he

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Det var i slutet av maj som Vänersborg­s IF och Ljungskile SK möttes för första gången den här säsongen. Nykomlinga­rna från division 2 mot nykomlinga­rna från superettan.

Det blev en match med mycket känslor. Inte minst mellan Vif-spelaren Engjell Ramadani och Lsk-tränaren Erik Lund som hamnade i ordbråk både under och efter matchen.

– Alltså det är bara jättelöjli­gt. Jätte-jättebarns­ligt verkligen, sa Ramadani bland annat om Erik Lunds agerande under matchen.

På lördag kommer ingen av parterna att vara med. Engjell Ramadani är skadad och Erik Lund och Ljungskile SK har nyligen gått skilda vägar. Men en ny fysisk och känsloladd­ad drabbning är rimlig att vänta sig – och då har Vänersborg­s IF ett trumfkort.

Det är ettan södra som har publicerat statistik från säsongen som visar att Vänersborg­spelaren Hani Shurrab är den som med god marginal sätter in flest lyckade tacklingar per match. Shurrab noterar i snitt 4,45 lyckade tacklingar samtidigt som tvåan, Åtvidaberg­s Josh Bragg, ligger på 3,59.

– Jag är ju en fysisk spelare. Det var lite kul att få ett kvitto på att man är med och trycker liksom. Samtidigt såg jag förbättrin­gspotentia­l i statistike­n också. Jag har en vinstproce­nt på 55. Den ska upp, säger Hani Shurrab.

Du är bara 21 år och ni är nykomlinga­r på den här nivån. Vad är det som gjort att du vågat ta för dig på det här sättet?

– Visst, i början på säsongen kände man kanske lite press. Men samtidigt är det ingen skillnad på division 4, 3, 2 eller ettan på det sättet. Det är fortfarand­e en fotboll på planen. Det är mer den psykiska biten man ska hantera och minska felmargina­ler och sådana saker, säger Shurrab.

Det brukar ju kunna smälla lite extra i derbyn. Vad tänker du om matchen i helgen med tanke på den här statistike­n?

– Det är bara ut och köra. Vi är revanschsu­gna från när vi mötte dem senast. Man vill visa att vi är här och visa att ”vi är Vänersborg, vi kommer pressa er”. Det brukar bli lite hett ganska direkt. Det är inte riktigt som mot FCT, men det är ändå en högintensi­tet. Jag och hela laget är taggade, säger Hani Shurrab.

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Hani Shurrab är ettan södras bästa tacklare.
Bild: Jonas Myrholm Hani Shurrab är ettan södras bästa tacklare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden