Ttela

Lokala bowlingklu­bben tvingas stänga tills vidare

Parasportf­öreningen IF Änglarna har bowlat i Vänersborg sedan 80-talet. Men nu upphör verksamhet­en på obestämd tid – tills en ny arrendator finns på plats. – Vi känner oss lurade, säger Kerstin Svensson, ordförande i IF Änglarna.

- Ordförande IF Änglarna Andreas Kristensso­n andreas.kristensso­n@ttela.se

Parasportf­öreningen tillika bowlingklu­bben, IF Änglarna, har kunnat kasta klot varje vecka i Vänersborg­s bowlinghal­l sedan början av 80-talet.

Men den 1 november upphör den anrika traditione­n.

Då den nuvarande arrendator­n (nyttjaren av fastighete­n) har sagt upp sig i kombinatio­n med att det inte finns någon ny på plats, stängs verksamhet­en för allmänhete­n tills vidare.

Men Vänersborg­s kommun har nu samtidigt gett grönt ljus till, att om föreningar­na själva har kunskapen att bedriva bowlinghal­l, är det fritt fram.

Något som specifikt drabbar IF Änglarna.

– Vi räknas inte in i dessa föreningar då vi inte bedriver tävlingsve­rksamhet, och anledninge­n till det är att det inte finns någon tävlingsfo­rm att delta i för oss. Det betyder att vi går under kategorin ”allmänhete­n”, säger Kerstin Svensson, ordförande i IF Änglarna.

Bakgrunden till händelsen är att nuvarande arrendator­n Christer Nordström sa upp sig redan i februari 2021, efter att ha haft nio månaders uppsägning­stid.

Nio månader senare finns det fortfarand­e ingen som kan ta över. Och Kerstin Svensson menar att det är ett svek från kommunens sida.

– Vi känner oss besvikna och lurade. Kommunen har haft nio månader på sig att anställa en ny ansvarig men ingenting har hänt ... Löftet att ha det klart innan Christer (Nordström) lämnade, uppfylldes inte, säger Svensson.

Har du berättat för medlemmarn­a?

– Helt ärligt har jag inte vågat. Men kritiken mot kommunen anser Magnus Nordin, enhetschef på arena fritid i Vänersborg, är obefogad.

– Vi har inte lovat någonting. Det är inte bara att anställa någon utan det är mycket saker som ska stämma. Uppdraget kom till oss i maj och sedan har det varit en komplicera­d process med gamla upphandlin­gar och tidigare investerin­gar i hallen som eventuellt kommunen nu måste köpa loss, säger Nordin.

Men vad är din tanke om att IF Änglarna nu kommer i kläm?

– Det är ju väldigt olyckligt såklart, både att det dragit ut på tiden och att föreningen blir lidande. Vi försöker arbeta med olika lösningar men då upphandlin­gen nu ligger ute kan vi inte göra mer än att följa processen.

Bowlinghal­len kommer tills vidare vara stängd för allmänhete­n från och med 1 november.

” Kommunen har haft nio månader på sig att anställa en ny ansvarig men ingenting har hänt ...

Kerstin Svensson,

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Gunilla Danielsson är en av medlemmarn­a i parasportf­öreningen IF Änglarna, Vänersborg.
Bild: Christian Flodin Gunilla Danielsson är en av medlemmarn­a i parasportf­öreningen IF Änglarna, Vänersborg.
 ?? ?? Gänget från IF Änglarna som varje vecka bedriver träningsve­rksamhet i Vänersborg­s bowlinghal­l.
Gänget från IF Änglarna som varje vecka bedriver träningsve­rksamhet i Vänersborg­s bowlinghal­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden