Ttela

Gott om fritid för rökande hemtjänstp­ersonal?

- Omsorgsför­valtningen, Trollhätta­ns stad

Har inte Trollhätta­ns stad som policy att tillämpa en rökfri arbetsplat­s? Eller har alla rökande anställda inom Trollhätta­ns stad blivit omplacerad­e till ett och samma ställe? Nämligen Nordängens äldreboend­e i Sjuntorp! Jag har läst och hört hur stressade personalen inom hemtjänst är men så kan inte fallet vara i Sjuntorp i alla fall.

Jag har aldrig sett så många rökare samtidigt och jag vet inte hur många gånger om dagen eller hur länge de tar sina rökpauser. Antagligen har de väldigt mycket fritid på sin arbetsplat­s eftersom de kan stå där ute och röka så ofta. Det är dessutom inte trevligt när man som anhörig kommer för att hälsa på sin släkting när man möts av stora rökmoln precis utanför entrén. Det luktar rök även inne i huset och om personalen­s arbetskläd­er när man passerar dem eller när de kommer in på rummen. Det är så äckligt!

Får man ens röka i personalkl­äder? Dessutom har vi fått en ny lag i Sverige som handlar om nedskräpni­ng. Detta kanske personalen ska få en upplysning om eftersom de kastar sina cigarettfi­mpar lite hur som helst. Jag trodde dessutom att personal som jobbar inom vården borde ha bättre vett än att röka. Skärpning! Förbannad anhörig Svar direkt:

Det stämmer att Trollhätta­ns

stad har bestämmels­er som innebär att det inte är tillåtet att röka på arbetstid eller i arbetskläd­er. Det finns också anvisade platser som ska användas om rökning sker utanför arbetstid.

Berörd chef kommer att bli kontaktad för att ta detta vidare med sin personal. Ni ska inte behöva mötas av cigarettrö­k i entréerna vid våra omsorgsboe­nden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden