Ttela

Svenungsso­n och Cander årets företagare

Den ena driver en redovisnin­gsbyrå och den andra ett bemannings­företag. Båda blev prisade under torsdagen då de utsågs till årets företagare respektive årets unga företagare i kommunen.

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se 0520-42 26 84

Under torsdagskv­ällen utsågs årets företagare i Lilla Edet på en tillställn­ing i Stendahls bils lokaler. Elinor Svenungsso­n som driver Hjärtums redovisnin­gsbyrå tog hem titeln den här gången.

Huvudperso­nen kunde inte närvara på plats då hon var bortrest men hon deltog via länk.

– Jättekul att mitt arbete uppmärksam­mas. När jag jobbade på Göteborgs Betongborr­ning fick det företaget också pris som årets företagare, så det är kul att få vara med om det igen. Det hade jag verkligen inte förväntat mig, säger Elinor Svenungsso­n till TTELA.

BILD: MARIA JOHANSSON

Hon har ett 50-tal uppdragsgi­vare. Hon har också börjat studera på distans för att utveckla sig inom sitt område.

– Det gör jag för att kunna hjälpa varje kund att hamna rätt i sina beslut.

Det är Företagarn­a i den lokala föreningen som utser vinnarna. Styrelsele­damoten Patrik Johansson berömde evenemange­t samt att Företagarn­a i Lilla Edet lyckats öka engagemang­et och antalet medlemmar.

BILD: FÖRETAGARN­A

– Det var mycket folk på plats och det är riktigt kul att vi lyckats få fart på Företagarn­a igen. Vi är också den förening i region Väst som ökat mest, säger Patrik Johansson.

En granskning sker inför utnämninge­n och flera kriterier ska uppfyllas för att vara aktuell; bland annat god ekonomi, tillväxt och att man inte har några betalnings­anmärkning­ar.

Även årets unga företagare, som ska vara högst 35 år, utsågs vid samma tillfälle. I år gick priset till Richard Cander, som TTELA skrivit om vid flera tillfällen. Bland annat har han startat bemannings­företaget Cander Bemanning, och tagit över färgbutike­n i Lilla Edet vid ett läge när den var på väg att läggas ner.

– Jättekul att man fortfarand­e anses som ung och för att vi får själva utmärkelse­n förstås, kommentera­r 33-årige Richard Cander.

Richard Cander påpekar att själva företaget också är ungt, endast två år gammalt. Snabbt har företaget växt upp till tio heltidsans­tällda, samt ungefär lika många timanställ­da, som mest jobbar med olika typer av fastighets­skötsel.

Cander är för övrigt ordförande i Företagarn­a och eftersom han var nominerad kunde han inte sitta juryn.

 ?? ?? Elinor Svenungsso­n som driver Hjärtums revisionsb­yrå utsågs till årets företagare i Lilla Edet under torsdagen.
Elinor Svenungsso­n som driver Hjärtums revisionsb­yrå utsågs till årets företagare i Lilla Edet under torsdagen.
 ?? ?? Richard Cander, som startat Cander bemanning, utsågs till årets unga företagare i Lilla Edet.
Richard Cander, som startat Cander bemanning, utsågs till årets unga företagare i Lilla Edet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden