Ttela

Youtuber gästar när Brädspelsm­ania är tillbaka på högskolan

I dag klockan 10 drar Brädspelsm­ania i gång i restaurang­lokalen på Högskolan Väst. Eventet kommer ske under hela dagen fram till klockan 22. – Alla är välkomna, oavsett om man kommer helt själv och är nybörjare så finns det personal på plats som kommer vi

- Lina Dahlberg lina.dahlberg@ttela.se

Eventen riktar sig till familjer, vänner och alla som gillar någon form av spel. Allt från partyspel och äventyrssp­el kommer finnas. Det finns spel som passar för både yngre och äldre. Det finns ett spelbiblio­tek med 40–50 olika spel som folk kan komma och låna. För den som är hungrig kommer det finnas möjlighet att köpa mat och fika på plats.

– Folk kan även ta med sig egna spel som andra kommer få låna, vilket blir säkert

BILD: PRIVAT hundratals olika spel. Det kommer finnas personal som kommer hjälpa till för de som vill testa på något nytt spel, säger Fredrik Fornänger.

Niramas, som är Nordens största youtuber inom brädspel, kommer att gästa Brädspelsm­ania. Niramas äger Youtubekan­alen ”Boardgames with Niramas” där han presentera­r brädspel. Niramas kommer anordna tipspromen­ad på eventet. Besökare kommer även kunna få testa Niramas egna spel som han håller på att utveckla.

Det kommer tre stora speltillve­rkare till Brädspelsm­ania.

– Den största speltillve­rkaren som kommer är Fryxgames, som skapade spelet Terraformi­ng Mars. Det är ett av världens mest sålda brädspel och kommer ta med nya prototyper av inkommande spel, säger Fredrik Fornänger.

Brädspel finns i många olika former, bland annat kortspel, tärningar och målningar.

– Eventen har vuxit sig allt större under åren. Folk från hela Västsverig­e och även folk utanför åker långväga för att ta sig till detta event, berättar Fredrik Fornänger.

Det kommer ske turneringa­r under hela dagen där alla har möjlighet att kunna delta.

– Det är en väldigt välkomnand­e och vänlig community där alla får vara med, oavsett om man är nybörjare eller inte, säger Fredrik Fornänger.

 ?? ?? Fredrik Fornänger, ordförande för Spel i Väst.
Fredrik Fornänger, ordförande för Spel i Väst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden