Ttela

Per Ejerhed kliver av som ordförande för IFK Vänersborg

Efter ett år som ordförande och två som vice väljer Per Ejerhed att kliva av sin roll i IFK Vänersborg­s styrelse. – Jag känner mig färdig, säger han.

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Efter två år som vice ordförande tog Per Ejerhed för knappt ett år sedan över ordförande­rollen i IFK Vänersborg­s styrelse efter Bill-arne Andersson.

Men nu står det klart att Ejerheds tid i styrelsen är över.

– Jag känner mig färdig efter tre år, ett med rekonstruk­tion och två med pandemi. Vi har inte haft någon anställd på 400 dagar, jag har fungerat mer som klubbchef än som ordförande.det behöver komma in någon med ny energi och ny kraft, säger han.

Per Ejerhed är en stor Ifksupport­er och har följt laget sedan han var liten.

– Jag hade Stefan Larssons (tidigare Ifk-spelare) sambo som lärare i mellanstad­iet och hon lurade med mig på bandy en gång. Efter det missade jag inte en enda hemmamatch tills att jag efter studenten flyttade till Stockholm, säger han.

Så att ta steget helt bort från IFK kommer Ejerhed inte att göra.

– Jag kommer att jobba kvar i föreningen på ett eller annat vis. Jag kommer att hjälpa till med det som behövs, jag finns till förfogande, säger han.

Ejerhed är van vid att driva företag men tiden i IFK:S styrelse är hans första i en ideell förening.

– Det är en helt annan sak att ha anställda jämfört med att vara en del av en ideell organisati­on. Jag kommer ta med mig alla människor som ställer upp i vårt och torrt och som brinner för IFK, säger han.

Valberedni­ngen, som har känt till Per Ejerheds önskan om att kliva av sitt uppdrag som ordförande ett tag, har redan fått fram en kandidat.

– Det ser bra ut inför nästa säsong. Vi vill hitta en mix till de befintliga som sitter och har fyra nya namn klara, och vi har ett förslag på en ny ordförande. Men vem det är kan jag inte säga ännu, säger Tomas Granlund, sammankall­ande i valberedni­ngen.

Förutom ny ordförande ska föreningen även rekrytera en klubbchef.

– Vi kommer rekrytera under våren och det ska vara klart till efter semestern, säger Tomas Granlund.

Dessutom ser föreningen, efter några tuffa år, ut att gå mot ett bra ekonomiskt resultat.

– Vi kommer förmodlige­n

BILD: PRIVAT gå med ett stort plus, bland annat för att vi har sparat in på klubbchefs­rollen. Jag hoppas att vi kommer gå plus med en halv miljon, säger Per Ejerhed.

 ?? ?? Per Ejerhed lämnar uppdraget som ordförande för IFK Vänersborg.
Per Ejerhed lämnar uppdraget som ordförande för IFK Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden