Ttela

VFK vann hemma mot Grebbestad

- Toni Andersson

Det stora problemet hittills den här säsongen för Vänersborg­s FK har varit att få bollen över motståndar­nas mållinje. Men i pingstafto­nens hemmamöte med Grebbestad­s IF gick det vägen två gånger och det räckte till seger. För målen svarade två spelare som lirade i kustgänget förra säsongen.

Vänersborg­s FK har som bekant hamnat pyrt till i division 2-tabellen när snart halva serien är spelad.

Därför var hemmamötet med Grebbestad viktigt ur flera aspekter.

Målchanser­na måste tas till vara. Och därmed öka möjlighete­rna till trepoängar­e.

– Det lossnade i alla fall litegrann, menade Vfk-tränaren Amer Busuladzic.

Hemmalaget­s första 45 minuter var riktigt bra och chanser skapades på löpande band.

Valon Gashi hade ett skott i ribban och en boll strax utanför stolpen.

Arlind Beqiri å andra sidan brände två frilägen.

Men när veteranen Peter Mandic gick upp i luften på hörna och skallade in 1–1-kvittering­en så var det liksom inget snack. Bollusling­en skulle bara in. Detta alltså sedan Grebbestad efter en kvart hade chockat VFK med att ta ledningen genom Saban Ertürk.

– Sett till alla chanser och det spelöverta­g vi hade skulle vi absolut ha avgjort matchen i den första halvleken. Nu gjorde vi det i andra i stället, när vi egentligen bara skapade ett läge, sa Amer Busuladzic.

Segermålet kom sent, inte förrän knappt tio minuter före ordinarie matchtiden­s slut. Återigen var det ett mål på nick och gjordes av Valon Gashi på passning från Felix Renberg.

Två Vfk-veteraner således som knäckte sina gamla klubbkompi­sar i Grebbestad.

– De var naturligtv­is lite extra taggade till den här matchen, konstatera­de Vfk-tränaren, som var mycket nöjd med sitt manskap före pausen:

– I andra var det stabilt och det är alltid skönt med segrar. I dag vill jag framhålla hela laget, grabbarna krigade verkligen hela matchen.

Men Amer Busuladzic kunde inte låta bli att berömma unge (född -05) Lukas Molander, högerback som nu agerade startspela­re i Vfk-elvan för första gången.

Mycket bra också försvarsre­sen Peter Mandic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden