Ttela

Claes Nyman gjorde sitt första mål för FCT

Det satt långt inne. Men så kom äntligen Claes Nymans första mål i ettan södra för FC Trollhätta­n. – Nu kan jag släppa ner axlarna lite, säger han efter 2–0-segern mot IFK Malmö FK.

- Johanna Josephsson

Matchen var inte ens fyra minuter gammal när Markus Karlsson, från sin position i backlinjen, använde sin välkända vänsterfot och la en perfekt crossboll till Alen Kasumovic på högerkante­n. Han spelade å sin sida på ett tillslag fram till Claes Nyman som med en perfekt förstatouc­h tog sig förbi sin försvarare och sedan snyggt kunde placera in 1–0 i bortre hörnet.

Och så hade nyförvärve­t från rivalen Vänersborg­s IF äntligen gjort sitt första mål för FCT i ettan södra.

– Det var otroligt skönt. Det satte sig i skallen, det ska jag inte sticka under stolen med. Man vill ju få spräcka nollan, så det var väldigt skönt för mig, säger Claes Nyman.

Det är inte så att det inte funnits chanser tidigare. Nyman har skapat många bra möjlighete­r under de första tio omgångarna, men precis som för laget i stort har han haft förtvivlat svårt att få in bollen i mål.

– Det påverkar lite, men man försöker att inte tänka på det utan

bara köra på. Men det är ändå en liten lättnad, nu kan jag släppa ner axlarna lite.

Du kommer kunna slappna av lite mer nu?

– Ja, lite i alla fall. Kommer jag till liknande lägen igen så kommer det att kännas lite mer avslappnat. Samtidigt tänker man inte jättemycke­t på det, man vet ju att det kommer så småningom om man bara kör på.

Även Fct-tränaren William Lundin var nöjd med att hans nyförvärv, värvad för att göra just mål, äntligen fick det att stämma.

– Mycket bra. Han har sett riktigt bra ut på träningarn­a i veckan här och det var kul att han stänkte dit den på typiskt Nyman-manér, säger William Lundin.

?? ?? Claes Nyman fick anledning att jubla i matchen mot IFK Malmö. Efter fyra minuter gjorde han sitt första mål i seriespel för FCT.
ARKIVBILD: STEFAN BENNHAGE
Claes Nyman fick anledning att jubla i matchen mot IFK Malmö. Efter fyra minuter gjorde han sitt första mål i seriespel för FCT. ARKIVBILD: STEFAN BENNHAGE