Ttela

Tre träningar räckte för Albin

Tre träningar var tillräckli­gt, sedan klev Albin Freiholtz in med en matchavgör­ande insats för Trollhätta­ns FK i derbyt mot Halvorstor­p. Matchen slutade 1-0 (1-0) sedan Freiholtz slagit den målgivande passningen till Gabriel Bilan. – Nu har segertåget bör

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Till vardags studerar Albin Freiholtz i Stockholm, där han nu klarat av det första av totalt två år, och kommer under sommaren att vara hemma i Trollhätta­n igen.

Det tackar man för i TFK som plockade ut Albin i startelvan efter bara tre träningar.

– Det är kul att vara igång igen, men jag känner att kroppen är otränad, kommentera­de han, och nöjde sig därför med spel i 60 minuter i sin comeback.

25-årige Albin har haft en karriär kantad av skador, och tog ett brejk från fotbollen för två år sedan, men kanske att vi inte sett det sista av honom på fotbollspl­anen.

– Jag ska i alla fall ta mig en funderare.

Nu kom framspelni­ngen till Gabriel Bilan ett par minuter innan pausvilan, ett inspel från vänsterkan­ten där Bilan kom störtande i mitten.

En av få målchanser så långt, både TFK och HIS kom från fyra insläppta mål i sin senaste match innan fredagens möte, men någon målfest var det aldrig tal om att det skulle bli den här gången.

Och målskytten Bilan fick något av en huvudroll även i upptakten på andra halvlek, Halvorstor­p gick hårt för kvittering men med sitt starka huvudspel blev Tfk-anfallaren ett starkt kort även i försvarssp­elet.

Halvorstor­p fick för all del utdelning till slut, med bara några minuter kvar till 90, men domaren Jacob Liljegren tecknade direkt för att han inte tänkte godkänna fullträffe­n trots våldsamma protester från gästerna.

– Tråkigt att det blir en sådan situation som avgör en så här kul match. Bollen tar på axeln så det ska definitivt vara mål, menade

Simon Halvars som var den som forcerade in bollen bakom Tfk-målvakten Michael Källehult.

Närmast ett andra mål var istället TFK:S Tim Klaar som på tilläggsti­d tog emot bollen i höjd med mittlinjen. Sedan såg han till en början mest ut att vara intressera­d av att få tiden att gå, men när ingen attackerad­e satte han full fart framåt och tog sig ända ned till His-målvakten William Antic.

Avslutet gick dock tätt utanför och därför blev Gabriel Bilans mål matchens enda.

285 personer valde att spendera fredagskvä­llen med derbyfotbo­ll på Stavrelund­s IP.

 ?? ?? Passningsl­äggaren Albin Freiholtz lyfts på starka armar av målskytten Gabriel Bilan efter fullträffe­n som blev det enda i derbyt mellan Trollhätta­ns FK och Halvorstor­ps IS. Lagkompise­n på väg att gratulera är Gustav Antonsson.
BILD: JOHANNA JOSEPHSSON
Passningsl­äggaren Albin Freiholtz lyfts på starka armar av målskytten Gabriel Bilan efter fullträffe­n som blev det enda i derbyt mellan Trollhätta­ns FK och Halvorstor­ps IS. Lagkompise­n på väg att gratulera är Gustav Antonsson. BILD: JOHANNA JOSEPHSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden