Ttela

Brände straff – fick med sig en poäng hem till Vänersborg

Jämn match spelmässig­t, men inte chansmässi­gt. Med det i åtanke var det en besviken Vfk-tränare som lämnade Säffle med 1–1 i bagaget. – Det känns nästan som att vi förlorade två poäng sett till de chanserna vi hade, säger Andreas Gottfridss­on.

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Vänersborg­s FK:S tränare Andreas Gottfridss­on hade valt att göra några taktiska drag inför bortamatch­en mot Säffle SK.

I stället för att spela 4-2-3-1 ställde VFK upp i klassiska 4-4-2.

– Egentligen skiljer det sig inte jättemycke­t, det handlade inte om så stora taktiska skillnader. Det handlade mer om hur vi skulle agera på planen beroende på bollens position, lite småjusteri­ngarna i defensiven och offensiven, förklarar han.

Han var nöjd med den effekt det gav.

– Jag tycker att vi får ganska bra effekt hela matchen. Vi hade hamnat lite i numerära underlägen på vår ytterback. Det blev ofta en mot en eller en mot två. Nu försökte vi döda den ytan, och att ytterbacke­n skulle få lite mer defensiv hjälp av yttermittf­ältare.

Dock var det Säffle som tog ledningen i matchen, på en hörna efter dryga halvtimmen.

– Det summerar lite grann hur det såg ut i matchen. De skapade i stort sett ingenting utöver sina hörnor, men där är de starka i luftrummet, säger Andreas Gottfridss­on.

Skapade gjorde däremot VFK. Bland annat missade Sanna Romell en straff och Isa Thor Ström brände ett friläge i slutet av första halvlek.

– Det var tufft att komma in med ett 0–1-underläge efter första. Men vi tyckte ändå att det såg ganska bra ut och att vi hade goda chanser att vända matchen.

Det dröjde dock till 78:e matchminut­en innan VFK fick in kvittering­en.

ARKIVBILD: HEINO OLLIN Det efter att laget fått ytterligar­e en straff och Felicia Sköld säkert placerat in den.

– Sedan hade vi ett par ganska vassa lägen i andra som mycket väl kunde ha resultera. Vi har verkligen lägen för att avgöra matchen, säger Andreas Gottfridss­on.

Men det lyckades man inte med, i stället slutade tillställn­ingen 1–1.

– Det var en ganska spelmässig­t jämn match sett över 90 minuter. De var vassa på sina fasta situatione­r och hade en del hörnor där det blev viss kalabalik. Men vi gjorde en stabil match och hade god kontroll så det var lite surt. Det känns nästan som att vi förlorade två poäng sett till de chanserna vi hade, säger Andreas Gottfridss­on.

 ?? ?? Lagkapten Malin Wallgren och hennes Vänersborg­s FK fick med sig en poäng hem efter bortamatch­en mot Säffle SK.
Lagkapten Malin Wallgren och hennes Vänersborg­s FK fick med sig en poäng hem efter bortamatch­en mot Säffle SK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden