Ttela

TSR vann division 1 – för andra året i rad

Trollhätta­ns sportrytta­re tog hemsegern i division 1 hoppning för ponny – för andra året i rad. – Vi vissteatt vi hadeett bra lag så målet var att vinna, säger Therese Skogsberg, ordförande för TSR.

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Ordningen brukar vara sådan att om man vinner en serie tar man klivet upp i nästa. Det skulle innebära elitserien i det här fallet, men då Trollhätta­ns sportrytta­re redan har ett lag där blir det inget avancemang för division 1-segrarna.

– De som kom tvåa har också redan ett lag i elitserien så de som kom trea gick upp, berättar Therese Skogsberg, ordförande hos TSR.

Det gör dock inte att segern smakar mindre bra – framför allt inte när de är andra året i rad.

– Det är fantastisk­t att vi vunnit två år i rad. Och att vi har så pass många duktiga ryttare så att vi kan ha ett lag både i elitserien och division 1, säger Skogsberg.

Årets upplaga av division 1 avgjordes i finalomgån­gen som reds på ett soligt Göteborg horsepark i helgen. Inför omgången ledde Hagens ridsportfö­rening serien före Trollhätta­ns SR och Spekeröds RK på en delad andraplats.

– Alla tre hade chansen att vinna totalen.

Och det skulle visa sig bli spännande in i det sista.

Efter grundomgån­gen stod TSR på fyra fel, precis som Hagen och Spekeröd, och omhoppning väntade.

– Vi slutade på noll fel i omhoppning­en och var över tolv sekunder snabbare än tvåan, så vi vann med god marginal, berättar Therese Skogsberg.

Segern gjorde att TSR slutade på lika många poäng som Hagen i totalen, men då TSR vann finalomgån­gen

BILD: PRIVAT blev de också segrare av division 1.

– Det var spännande, poängmässi­gt blev det så jämnt det kunde bli.

För elitseriel­aget i hoppning för ponny slutade säsongen med en tredjeplat­s, därmed missade man lag-sm.

– Det var med minsta möjliga marginal som de inte gick vidare, de var bara en halv poäng från final. Men vi är väldigt nöjda med att de hängde kvar, säger Therese Skogsberg.

 ?? ?? Trollhätta­ns sportrytta­res lag i hoppning för ponny vann division 1. Från höger Alexandra Skogsberg/angels Eliza, Savannah Henriksson/menai Skylark, Hailey Reinhold/coppenhage­n Calypso Czar och Elsa Lundblad/killmurray Millie.
Trollhätta­ns sportrytta­res lag i hoppning för ponny vann division 1. Från höger Alexandra Skogsberg/angels Eliza, Savannah Henriksson/menai Skylark, Hailey Reinhold/coppenhage­n Calypso Czar och Elsa Lundblad/killmurray Millie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden