Ttela

Natomotstå­ndarna måste ha väldigt god sömn

Replik

-

på ”Magdalena Andersson – dra tillbaka Natoansöka­n”

De har visst väldigt mycket drömmar som de sedan på fullt allvar hävdar är sanning. Jag vet inte vad du menar med Natos alla krig i världen. Är det Krim eller Ukraina eller länder där muslimska grupper slår ihjäl varandra för att deras tro är fel.

Är det Afghanista­n där USA nu lämnat till talibanern­a. Och där många från vänstern nu kräver att någon måste komma dit och hjälpa dem att bli ett land som blir västerländ­skt. Alltså där inget hedersvåld förekommer, alla, även flickor får gå i skolan och kvinnor har samma rättighete­r som männen. Och inte heller måste gömma sig i hemmet för att inte orsaka felaktiga tankar hos männen i landet.

Men du anser alltså att om bara Sverige pratar med dem så blir allt bra. Jag kallar det att vara väldigt optimistis­k eller otroligt naiv. Du kanske tänker på Kina. Där är väl inte heller Nato och krigar. Var är Nato alltså. Hur tvingar USA något land i Nato att kriga och dö i ett annat land. Landet avgör själv om det vill skicka soldater eller ställer upp med material och medel.

Det du skriver är som att USA:S försvarsde­partement sitter och skriver ut inryckning­spapper och skickar till unga soldater i Europa. Och de unga männen måste alltså ställa sig under amerikansk­t befäl och åka dit USA vill. Och att alltså Nato-länderna inte har något val utan måste skicka sina ungdomar. Det låter mer som det Ryssland sysslar med.

Du kanske skulle vända på dig och somna om och hoppas att du kan få en dröm som är mer lik verklighet­en. När du vaknar igen kan du tala om vilka Natos alla krig är som du talar om. Alltså inte där Ryssland är inblandat eller muslimer är orsaken till våld. Då kan du alltså räkna bort större delen av Afrika, Mellanöste­rn eller de delar som Ryssland hävdar är deras. Vilka stora delar av världen är det kvar då där du menar att Nato är ansvariga för allt. Har du några fakta om vilka länder det är som Nato krigar i nu. Alltså inte bara några drömmar utan fakta.

Hoppas att många vaknar från sina drömmar snart

 ?? ?? Du kanske skulle vända på dig och somna om och hoppas få en dröm mer lik verklighet­en, uttrycker signaturen.
ARKIVBILD: NICKLAS ELMRIN
Du kanske skulle vända på dig och somna om och hoppas få en dröm mer lik verklighet­en, uttrycker signaturen. ARKIVBILD: NICKLAS ELMRIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden