Ttela

Inbrott i sommarkafé­et innan det hunnit öppna

Nystartat sommarkafé och inbrott direkt. Den nya satsningen fick ingen positiv start. – Man tappar gnistan lite, men jag fortsätter, säger kaféinneha­varen.

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se 0520-42 26 84

Cirka en vecka före nationalda­gen blev det klart att Mazen Alsahaf tar över sommarkafé­et i Ströms slottspark. Han driver redan Café Slussen i centrala Lilla Edet.

Men natten mellan söndag och måndag, alltså en dag före premiären på nationalda­gen, fick kaféet påhälsning av inbrottstj­uvar.

– De har tagit drickor, glassar, cola, muffins och några av mina batteridri­vna verktyg, och bara grisat ner allmänt. Man blir så trött, det är bara rent jävelskap, säger Mazen Alsahaf.

Han säger till TTELA att inget av byggnaden eller interiören är förstört. Han tror att tjuvarna tagit sig in via en lucka i taket i en utbyggnad.

– Man tappar gnistan lite och motivation­en är inte på topp när något sådant här händer. Men vi kommer att fortsätta att driva kaféet.

De lyckades ändå att städa och ställa i ordning i tid och kunde därmed hålla öppet på måndagen som planerat. Parken var full med människor och kön till kaféet och andra inköpsstäl­len var stundtals lång, det var en stor familjedag med underhålln­ing och uppträdand­en på nationalda­gen.

– Det blev en jättebra dag till slut med så mycket besökare, jag är jättenöjd trots allt med utfallet, men starten kunde ha varit bättre.

 ?? BILD: PASI HAKOPURO ?? Sommarkafé­et i Slottspark­en i Lilla Edet drabbades av inbrott och vandaliser­ing dagen före premiären. Premiären på nationalda­gen blev ändå lyckad, enligt kaféinneha­varen Mazen Alsahaf.
BILD: PASI HAKOPURO Sommarkafé­et i Slottspark­en i Lilla Edet drabbades av inbrott och vandaliser­ing dagen före premiären. Premiären på nationalda­gen blev ändå lyckad, enligt kaféinneha­varen Mazen Alsahaf.
 ?? ARKIVBILD: TTELA ?? Mazen Alsahaf driver sedan i måndags sommarkafé­et i Ströms slottspark.
ARKIVBILD: TTELA Mazen Alsahaf driver sedan i måndags sommarkafé­et i Ströms slottspark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden