Ttela

Skolklass rammad i Berlin – en död och flera skadade

En bil körde in i skolklass på en trottoar i Berlin och kraschade sedan in i ett butiksföns­ter. En person dödades och många skadades. Det var efter händelsen inte klarlagt om den 29-årige föraren gjorde det med avsikt.

-

Den mindre personbile­n körde enligt vittnen i full fart upp på trottoaren i stadsdelen Charlotten­burg vid halv elva på onsdagsför­middagen. Där rammade den ett antal människor, varav flera tonåringar som var del av en skolklass från förbundsla­ndet Hessen. Flera personer blev liggande på marken.

Bilen körde vidare ytterligar­e en kort sträcka för att sedan krascha rakt in i ett butiksföns­ter på gatan intill.

En person, en kvinna som var skolelever­nas lärare, dödades. Ytterligar­e åtta personer blev såpass skadade att de behövde föras till sjukhus. För minst fem av dem är tillstånde­t livshotand­e, rapportera­r tyska medier.

Bilens förare fick också någon form av skador.

– Vi vet ännu inte om det var en medveten handling eller en trafikolyc­ka, sade en talesperso­n för polisen i ett tidigt skede.

En man som befann sig i närheten ”hörde en stor krasch och såg sedan också en person flyga genom luften”.

Ögonvittne­n berättar för tidningen Bild att föraren försökte springa ifrån platsen efter det att han kört in i butiksfasa­den. Då övermannad­es han av förbipasse­rande och hölls fast tills poliser kom dit och grep honom.

Andra vittnar om att han tycktes uppträda förvirrat.

Den misstänkte är en 29-årig tysk-armenisk man. Bilens registreri­ngsplåtar pryds av ett ”B” som visar att den hör hemma i Berlin. (TT)

 ?? Foto: Michael SOHN/AP/TT ?? Bilen stannade först efter att ha kraschat in i ett skyltfönst­er.
Foto: Michael SOHN/AP/TT Bilen stannade först efter att ha kraschat in i ett skyltfönst­er.
 ?? ?? Räddningsa­rbetare hjälper en skadad person på gatan.
Räddningsa­rbetare hjälper en skadad person på gatan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden