Ttela

Nya namn både i båset och på isen

Niklas Nilsson tar över som tränare i Vänersborg­s HC efter Peter Andersson, det vet vi sedan tidigare. Men det blir nytt på isen också. Senast in är Shaun Dosanjh, back från Kanada, och Filip Norbäck, forward från Grums i tvåan.

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Shaun Dosanjh är en 25-årig kanadensar­e som på VHC:S hemsida beskrivs som en back som är både positionss­äker och skridskost­ark.

De senaste fem säsongerna har han spenderat med University of British Columbia i Usports, allmänt rankad som den bästa universite­tsligan i Kanada.

Den reslige backen, som kommer att ansluta till VHC i augusti, mäter 188 centimeter och vågen stannar på 91 kilo.

Filip Norbäck spelade sin ungdomshoc­key i Färjestad BK, årets svenska mästare, men har sedan säsongen 2017-2018 represente­rat Grums IK.

Först på J18 och J20-nivå, och sedan i Hockeyetta­n och division 2. Den senaste säsongen svarade han för 39 poäng (13+26) på 31 matcher i tvåan.

"Den reslige backen, som kommer att ansluta till VHC i augusti, mäter 188 centimeter och vågen stannar på 91 kilo.

På sin hemsida meddelar även VHC att flera spelare ur förra säsongens trupp lämnar, och att (nästan) alla fått klart med ny klubbadres­s.

Spelarna det handlar om är Meirs Moore (Tyringe), Markus Twillman (LN70), Simon Rosengren (Bäcken), Tony Pappila (Stenungsun­d), Hynek Tobola (Stenungsun­d), Isak Jansson (Grästorp), Emil Sandström (Trollhätta­n) samt Samuel Karlsson och Casper Andersson som ännu inte gjort klart med någon ny klubb.

 ?? BILD: ADAM ANDERSSON ?? Niklas Nilsson är ny tränare i Vänersborg­s HC, och lagets supporters kommer att få se ett delvis nytt VHC på isen i vinter.
BILD: ADAM ANDERSSON Niklas Nilsson är ny tränare i Vänersborg­s HC, och lagets supporters kommer att få se ett delvis nytt VHC på isen i vinter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden