Ttela

Joakim Nilsson osäker inför matchen mot Serbien i dag

Det ena avbräcket efter det andra. Mot Serbien är dessutom Joakim Nilsson ett frågetecke­n. – Det har varit röriga veckor, säger förbundska­pten Janne Andersson.

- Henrik Skiöld Fredrik Andersson

Victor Nilsson Lindelöf och Filip Helander tackade nej till nuvarande Nations League-samling på grund av skador och under samlingen har ytterligar­e två mittbackar lämnat: Carl Starfelt och Alexander Milosevic.

Dessutom: på onsdagens träning inför mötet med Serbien var Joakim Nilsson, som startade mot Slovenien och Norge, inte med.

– Han körde ett rehabpass ett i dag med målsättnin­g att vara spelklar, vi får helt enkelt se hur det är där, säger Janne Andersson.

Om Nilsson inte kommer till spel finns Hjalmar Ekdal, Edvin Kurtulus och Sotirios Papagianno­poulos att tillgå i truppen när det kommer till mittbackar.

Flera spelare har tvingats lämna återbud till eller under pågående landslagss­amling. Utöver ovan nämnda har även Kristoffer Nordfeldt, Martin Olsson, Jesper Karlsson och Kerim Mrabti fått kasta in handduken.

– Man kan alltid vända på allt. Det som händer är att andra får chansen, som förbundska­pten har vi inte så många matcher, landskampe­r och samlingar. Jag får syna andra spelare, det är det som är det positiva, men självklart vill jag hellre att vi kan ta ut en trupp och så är det den som gäller, säger Andersson.

– Det har varit rörigt, röriga veckor och röriga dagar utifrån det perspektiv­et.

För Robin Olsen i mål innebär mittbacksk­risen att han kommer få en ny backlinje framför sig mot Serbien.

– Det är nya ansikten, men alla som är här är väldigt duktiga fotbollssp­elare och Janne och Peter (Wettergren, assisteran­de förbundska­pten) är otroligt tydliga med hur de vill att vi ska spela och jag tycker vi spelare är bra på att ta till oss det. I matchsitua­tion är det så klart annorlunda, men jag är helt övertygad att vem det än är som spelar så kommer de att spela bra, säger Olsen.

 ?? ARKIVBILD: FREDRIK VARFJELL ?? Joakim Nilsson missade träningen.
ARKIVBILD: FREDRIK VARFJELL Joakim Nilsson missade träningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden