Ttela

Branden orsakar parkerings­brist under helgens festival

Parkerings­möjlighete­rna i centrum har försämrats efter branden i p-huset Merkurius i Trollhätta­n i fredags. Och att det kan bli svårt att hitta en plats under helgens stora Saab-festival.

- Ulrika Kööhler ulrika.koohler@ttela.se

Hotellen i Trollhätta­n har varit fullbokade sedan länge inför helgens Saab-festival. Många Saab-entusiaste­r väntas komma hit, samtidigt som det är studentavs­lutningar och studentbal på fredagen respektive söndag.

– Det har blivit extra svårt och lite krångligt eftersom vi inte har tillgång till p-huset Merkurius. Men vi hänvisar gästerna att parkera på gator runt om hotellet och vid Högskolan Väst, säger Jonna Hedlöf, receptioni­st på Best Western hotel i Trollhätta­n.

Från 3 juni och fram till 28 augusti behövs inget parkerings­tillstånd vid Högskolan Väst, under perioden är det fritt fram för allmänhete­n att parkera här.

Odenhusets parkering har öppet dygnet runt och har fri parkering i två timmar. Avgiftsfri­a parkerings­platser finns även vid Slättbergs­hallen.

Enligt en besökare till festivalen, Marcus Bergfeldt, har många ställt in besöket i Trollhätta­n.

– Många är rätt oroliga då det är ganska unika Saabar som kommer. För många är det ju bara en bil, men för entusiaste­rna är det så mycket mer än så och de är självklart oroliga. Det verkar som om de jag känner tänker bo utanför Trollhätta­n för att bilarna ska få vara i fred, säger han.

På Trollhätta­ns stads hemsida kan man hitta en karta över parkeringa­r i centrala Trollhätta­n.

– Folk ska inte vara rädda att parkera i stan. Det finns ytor vid Resecentru­m, pendelpark­eringen, Norrelidsp­arken, Älvhögsbor­g och Folkets park, men dessvärre inga andra större ytor, säger Fredrik Hallstenss­on, gatu- och parkchef i Trollhätta­ns stad.

Peter Bäckström, intendent på Saab Car Museum, har fått förfrågnin­gar från folk om hur de ska tänka kring parkering av sina rariteter.

– Vi kan inte ta emot alla bilar, det kommer att bli en utmaning. Det finns en stor oro för de som ser sin bil som en pärla, säger han.

Peter Bäckström vill även uppmärksam­ma besökarna på att många parkerings­platser på Innovatumo­mrådet numera är avgiftsbel­agda under vardagar.

 ?? BILD: STEFAN BENNHAGE ?? Under helgen kommer det många Saab-entusiaste­r till Trollhätta­n och det kan bli ont om parkerings­platser.
BILD: STEFAN BENNHAGE Under helgen kommer det många Saab-entusiaste­r till Trollhätta­n och det kan bli ont om parkerings­platser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden