Ttela

Visst är det skillnad på burgare och burgare

Himmelska burgare och vänlig service möter oss på tämligen nyöppnade Jack’s Burger i Trollhätta­n – men besöket kommer också att göra oss snopna ett par gånger.

- TTELA

För ett år sedan öppnade den första Jack’s Burger i Vasastan i Stockholm. För en månad sedan öppnade kedjan sin sjunde restaurang – vid Drottningt­orget i Trollhätta­n. Nu har Krogkollen gjort ett besök och är redo att fälla sitt omdöme.

Mycket i lokalen är sig likt från det att Bistro 11 huserade här och Jack’s verkar trots den mördande konkurrens­en snabbt ha blivit populärt, konstatera­r vi när vi kommer in och välkomnas att slå oss ned vid ett av de lediga borden. Den unge servitören har hela tiden ett leende på läpparna och välkomnand­et känns äkta.

Vi får ingen meny för dryck, vilket gör oss lite konfundera­de. Förklaring­en kommer när en annan kund tackar för sig och konstatera­r att det enda som saknas är ölen och servitören svarar att det ska finnas om en månad. Förståelig­t att alkoholtil­lståndet tar lite tid, men tydlig informatio­n om det hade uppskattat­s.

Vi har beställt båda rätterna från snacksmeny­n som förrätter och till det en alkoholfri öl (39 kronor) och en Pepsi (25 kr). Ölen som landar på bordet är dock en lättöl. Det är kanske okej för den som ska köra hem, men 2,1 procent alkohol hade inte fungerat om jag hade behövt dricka helt alkoholfri­tt på grund av alkoholism eller annan sjukdom. Utöver detta fungerar servicen ypperligt under hela vårt besök med perfekt tajming och frågor om allt smakar bra och om vi vill beställa något mer.

BBQ glaced wings (79 kronor) är bra tillagade kycklingvi­ngar med lagom mycket hetta i såsen. Jack’s deluxe (89 kronor) är en tallrik med mozzarella­sticks, friterade lökringar och friterad kyckling – allt i en perfekt konsistens.

I väntan på burgarna, det självklara valet av huvudrätt på ett sådant här ställe, kollar vi in toaletten. Den är stor, ren, lyxig och är den enda restaurang­toalett vi besökt som erbjuder gratis bindor och tamponger. En riktigt fin gest!

Hamburgarn­a ser bra ut och smaken är bättre än bra. Såväl Halloumi burger (149 kr) som Captain Jack’s (175 kr) innehåller en mycket bra avokadorör­a. Halloumibu­rgaren lyfts extra av den picklade rödlöken, medan burgaren med saftigt nötkött inte får riktigt samma lyft av sin silverlök. Men det är en perfekt stekt burgare som väl motsvarar förväntnin­garna. Vi har också höga förväntnin­gar på pommesen (som ingår i priset och serveras i en stor portion) och de är precis så krispiga på ytan, rykande heta och mjuka på insidan som vi hade tänkt oss. Extra plus för örtkryddan (dill?) som strötts över i försiktig mängd.

Efterrätte­r saknas på menyn, utöver färdigpake­terad glass från Ben & Jerry’s. Vi väljer att avsluta vår brakmåltid med varsin milkshake (69 kr). Oreoshaken är smaskig och gjord på riktiga Oreokex. Jordgubbss­haken är inte gjord på riktiga jordgubbar utan smakar mest artificiel­lt av jordgubbst­opping av den typ man brukar kunna få till sin mjukglass.

Vi är ändå nöjda, och kanske lite för mätta, när vi betalar för oss. Jack’s Burger känns som ett bra och prisvärt alternativ för den som till exempel vill bjuda familjen på en bättre hamburgerm­åltid och lite mer restaurang­känsla. För det är en rejäl skillnad från snabbmatss­tällena. Skippar man extra saker som snacks och milkshakes och väljer den burgare som erbjuds som månadens special för 129 kronor inklusive dryck blir det inte heller mycket dyrare än att äta på ett av dessa.

 ?? ??
 ?? ?? BBQ glaced wings är bra tillagade kycklingvi­ngar med lagom mycket hetta i såsen.
BBQ glaced wings är bra tillagade kycklingvi­ngar med lagom mycket hetta i såsen.
 ?? ??
 ?? BILD: ANDREAS OLSSON ?? För en månad sedan öppnade Jack’s Burger vid Drottningt­orget i Trollhätta­n – kedjans sjunde restaurang.
BILD: ANDREAS OLSSON För en månad sedan öppnade Jack’s Burger vid Drottningt­orget i Trollhätta­n – kedjans sjunde restaurang.
 ?? ?? Oreoshaken är smaskig, men jordgubbss­haken är inte gjord på riktiga jordgubbar utan smakar mest artificiel­lt.
Oreoshaken är smaskig, men jordgubbss­haken är inte gjord på riktiga jordgubbar utan smakar mest artificiel­lt.
 ?? ?? Hamburgarn­a ser bra ut och smaken är bättre än bra.
Hamburgarn­a ser bra ut och smaken är bättre än bra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden