Ttela

Emilia Bengtsson uttagen till F19-EM

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se

Emilia Bengtsson är klar för EM. Trollhätte­talangen är en av 20 spelare som förbundska­pten Caroline Sjöblom tagit ut till sommarens F19-EM. – Jag har gått och varit spänd i några veckor nu, säger Emilia Bengtsson.

När Ttela-sporten når Emilia Bengtsson har det bara gått någon timme sedan hon fick beskedet om att hon är en av 20 spelare som är uttagna till F19-EM i sommar.

– Det känns jättekul. Jag har inte vetat hur det skulle gå så det känns jätteskönt och kul att ha fått beskedet, säger Emilia Bengtsson.

Har du varit osäker på om du skulle komma med?

– Denna gång har jag varit ganska osäker i och med att jag missade senaste samlingen på grund av skada och att jag inte fått lika mycket speltid som tidigare säsonger.

Mästerskap­et avgörs i Tjeckien den 27 juni till 9 juli. I gruppspele­t ställs Sverige mot England, Tyskland och Norge. I den andra gruppen återfinns Frankrike, Italien, Spanien och värdnation­en Tjeckien.

– Tyskland och England är väldigt tuffa, Tyskland är stora och fysiska. Men så länge vi gör en så bra prestation som möjligt så finns det chans, säger Emilia Bengtsson.

Mästerskap­et blir Emilia Bengtssons första. Hon skulle ha spelat F17-EM på hemmaplan för två år sedan men det satte corona stopp för.

– Att vara med på ett mästerskap och möta de bästa i Europa ska bli skitkul och är jättestort. Sen ser jag framemot att ha kul med laget, säger hon.

Målet för Sveriges del blir först och främst att gå vidare från gruppen.

– Jag hoppas vi ska gå till slutspel, det ska vi tro på.

Väl där kan vad som helst hända, och Emilia Bengtsson hoppas att Sverige kan gå hela vägen.

–Vi mötte Frankrike i kvalet ( och de är riktigt bra. Men jag hoppas att vi ska vinna EM såklart, så jag får säga att Sverige är favorit, säger hon.

Hur stor är den här uttagninge­n för dig?

– Det kommer absolut att vara med på topp fem bland de roligaste jag varit med om. Kanske det största hittills faktiskt, säger Emilia Bengtsson.

Sverige inleder EM med match mot Tyskland den 27 juni. Den 30 juni väntar England innan det blir nordiskt derby mot Norge den 3 juli. Semifinale­rna spelas den 6 juli och finalen den 9 juli.

 ?? ARKIVBILD: MATHIAS BERGELD ?? Emilia Bengtsson har blivit uttagen till att spela F19-EM med svenska landslaget.
ARKIVBILD: MATHIAS BERGELD Emilia Bengtsson har blivit uttagen till att spela F19-EM med svenska landslaget.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden