Ttela

En ny sida av Billy the Kid

Då var temat vikingar, nu är temat revolvermä­n. Men det handlar inte om vilken revolverma­n som helst – kritikerro­sade regissören Michael Hirst porträtter­ar den ökände Billy the Kid.

- Karin Birgersson/tt

I ”Billy the Kid” skildrar ”Vikings”-skaparen Michael Hirst historien om en av den gamla västerns, enligt honom, kanske mest missuppfat­tade personer.

– Det här är Billy the Kid som du aldrig har sett honom förut – ett autentiskt porträtt av en ung fredlös som är mer syndad mot än vad han själv syndar, säger Hirst i ett pressmedde­lande.

Den nya västernser­ien berättar om hur Billy the Kid – även känd som William H Bonney – egentligen inte alls var en kallblodig mördare och rånare utan en respektful­l ung man som växt upp i en våldsam värld och som råkat hamna mitt i en fejd mellan två gäng. Till skillnad från många människor på 1800-talet kunde han både läsa och räkna.

Huvudrolle­n som Billy the Kid spelas av den brittiska skådespela­ren Tom Blyth som får sällskap av bland andra Alex Roe och Eileen O’higgins.

 ?? FOTO: CHRIS LARGE ?? Den ökände revolverma­nnen Billy the Kid skildras som en respektful­l ung man i Michael Hirsts serie.
FOTO: CHRIS LARGE Den ökände revolverma­nnen Billy the Kid skildras som en respektful­l ung man i Michael Hirsts serie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden