Ttela

Passproble­men

-

regioner som drar ner värdet. Men i storstäder­na – Stockholm, Göteborg och Malmö – finns det tider att tillgå. Det släpps tider hela tiden nu.

I polisregio­nerna Bergslagen och Öst är väntetider­na fortfarand­e långa. Men en rekryterin­g av personal pågår, framhåller Engström.

– Vi har tidigare omfördelat personal på kort sikt för att hjälpa situatione­n. Nu kommer vi anställa personal som kommer jobba med passen även i fortsättni­ngen.

Engström säger att polisen kommer att fortsätta erbjuda ännu fler tider inom de närmsta veckorna. Polisen kommer inte hålla semesterst­ängt, säger han.

Eftersom tillströmn­ingen av de som förnyar sina pass är stor just nu kommer leverantör­en ligga efter i passproduk­tionen sommaren ut.

–Däremot är det inga problem vad gäller id-kort inom Europa.

Polisens passproble­m har också orsakat långa telefonköe­r. Oroliga passkunder gör att det kan ta timmar att komma fram till polisen på telefon. Men polisen har inte ens tillgång till det system som visar var exakt ett pass befinner sig.

– Vi ska försöka avhjälpa telefonköe­rna genom att skapa ytterligar­e ett callcenter som endast har hand om passfrågor­na. (TT)

byggprojek­tledare vid Sjöfartsve­rket, i ett pressutski­ck. Många fyrar längs med Sveriges ostkust är gamla och i dåligt skick. Nu ska ett tjugotal fyrar bytas ut och få nytt ljus. (TT)

” Vi uppmanar alla båtägare att vara extra varsamma innan de ger sig ut till sjöss under denna period. Jakob Olofsson,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden