Ttela

Västrallyt får 100 000 kronor – men sträckor hotade

SMK Trollhätta­n får 100 000 kronor av kommunen till rallySM i början av september. – Nu känns det mycket tryggare med ekonomin, vi vill ju inte stjälpa hela klubben, säger SMK:S ordförande Mikael Johansson. Men det finns andra orosmoln på himlen. Länsstyr

- Yvonne Olsson yvonne.olsson@ttela.se 0520-42 26 09 Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Svenska Motorklubb­en Trollhätta­n är inga dunungar i sammanhang­et. Klubben har arrangerat finalen i rally-sm, Västrallyt kallad, flera gånger förut (1985, 1988, 2010 och 2012).

Nu är det dags igen. 2 och 3 september i år kommer uppskattni­ngsvis 90–110 rallyekipa­ge till Trollhätta­n för att köra specialstr­äckor i området.

Tio mil specialstr­äckor ska köras under fredagen och lördagen. Etapp ett går ner till Älvängen med omnejd.

Etapp två körs i skogarna väster om Trollhätta­n. Den här är etappen är dock hotad. Länsstyrel­sen har nämligen sagt nej till att låna ut vissa vägar till SMK Trollhätta­n på grund av vägunderhå­ll.

– Jag är lite bekymrad över det. Hela första sträckan och halva andra försvinner och då blir den etappen för kort. Då måste vi avstå hela från den, säger klubbens ordförande Mikael Johansson och fortsätter:

– Det äventyrar rallyt. Får vi inte tillstånd måste vi göra om sträckning­en, det är ett par mil vi blir av med vilket gör att vi kanske får köra samma sträckor flera gånger.

Men SMK Trollhätta­n har inte kastat in handduken ännu utan kommer att skicka in ett svar till länsstyrel­sen i hopp om att de ska ändra sig.

– Jag har inte gett mig ännu. Resterande sträckor på rallyt kommat att köras öster ut med välkända Kabelvägen som avslutning och powerstage vilket förstås inte går att hoppa över när det vankas rally-sm. Sträckan ingår i etapp tre, som rör sig i trakterna av Norra

Björke, Främmestad och Sollebrunn.

Start och mål ligger vid Slättbergs­hallen.

Nu är det klart att Trollhätta­ns stad bidrar med finansieri­ngen, närmare bestämt 100 000 kronor.

– Det känns väldigt bra, och var ganska avgörande. Det är svårt att sätta en budget men vi låg på 100 000 kronor minus, så vi behövde hjälp. Nu känns det mycket tryggare med ekonomin, säger Mikael Johansson.

SMK tror på runt 15 000 åskådare runt specialstr­äckorna, där några hundra förare och kartläsare ska göra upp om segern. Därtill kommer runt 300 personer som servar bilarna samt 400 volontärer.

Förutom Trollhätte­klubben är Vara MK och Älvbygdens MK med som arrangörer och Stenungsun­ds MS är med som funktionär­er på en sträcka.

 ?? ARKIVBILD: CHRISTIAN FLODIN ?? I september avgörs rally-sm i Trollhätta­n.
ARKIVBILD: CHRISTIAN FLODIN I september avgörs rally-sm i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden