Ttela

LÖRDAG 11 JUNI

-

MISSA INTE! Damer och herrar tävlar mot varandra i Scandinavi­an mixed, som i år spelas i Halmstad. Arrangörer av turneringe­n är inga mindre än Annika Sörenstam och Henrik Stenson. Tävlingen hade premiär i fjol. TV10 13.30

MISSA INTE! Emil Forsberg, Alexander Isak och de andra i det svenska fotbollsla­ndslaget är ute efter revansch mot Norge i Nations League. När lagen möttes på Friends arena stal Erling Braut Haaland showen och norrmännen vann med 2–1. TV6 17.55

Storloppen avlöser varandra och det är väl sörjt för topphästar­na under sommaren. I helgen körs Jämtlands Stora Pris och Oslo Grand Prix och det är bra nivå på båda loppen.

Det är som sagt tuff konkurrens­en om att locka stjärnorna och jag tycker att man fått till ett bra storlopp i Östersund. Det är flera om budet i Jämtlands Stora Pris och jag streckar en kvartett på V75.

Överlag har banan i Jämtland lockat till en intressant omgång och det är klurigt på förhand. Jag har en stark spik men flera av avdelninga­rna är öppna och det kan bli hög utdelning om man hittar alla sju vinnarna.

Björn Goops nya stjärna San Moteur tackade nej till Elitloppet och det ska bli spännande att se honom i Oslo Grand Prix på söndag.

Nästa helg körs miljonlopp­et Norrbotten­s Stora Pris i Boden och det är möjligt att flera hästar från lördagens tävlingar även dyker upp i Boden.

Fått ett av tre föl

Det är en spännande period på året nu när stona fölar. Jag har tre fölston och hittills fått ett föl. Music la

Marc har lämnat ett jättefint hingstföl efter Googoo Gaagaa. Hennes nästa partner blir Maharajah.

Mulligan och Blue Tee ska föla i dagarna. Även Mulligan är dräktig med Googoo Gaagaa och tanken är att hon ska betäckas med Campo Bahia. Blue Tee väntar föl efter Traders och ska gå till Mister J.P..

Jag har två intressant­a fyraåringa­r i stallet. Stoet Nova Mahiron har vunnit årets två starter och nästa uppgift för henne blir Prix Diana Zet den 22 juni. Det är ett fyraårings­lopp för ston på Solvalla med 400 000 kronor i förstapris.

Ikaros Sisu är en topphäst som jag också håller högt. Han fick ett tufft lopp i årsdebuten och nu ska han prova Derbydista­nsen

2 640 meter på Jägersro i nästa lopp.

Det ska bli intressant att se hur han fungerar på lång distans och efter det testet vet jag hur vi ska jobba med Ikaros Sisu framöver.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden