Ttela

Gömde amfetamin i skogen – gick i polisens fälla

Den 42-årige Uddevallab­on återvände till sin knarkgömma i skogsterrä­ngen nära Trestad center. Men i stället för två kilo amfetamin möttes han av polisens planterade och märkta utbytesväs­ka. Mannen greps på platsen och har nu åtalats misstänkt för grovt na

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

Den 16 april i år hittade polisen en större väska gömd bakom några stenar i ett skogsparti nordväst om Trestad center. I väskan låg två paket med amfetamin, värt närmare 400 000 kronor på gatan. För att få tag på ägaren gillrade polisen en fälla och bytte ut väskan till en väska med liknande innehåll och smetade uv-pasta på utbytespak­eten. Preparatet ger utslag om någon tagit i det och man lyser med uvljus på det. Dessutom satte man upp en dold kamera på platsen.

På kvällen fyra dagar senare fångar kameran upp rörelser av en person på platsen och en av polisens radiobilar skickas dit. I en närliggand­e korsning, cirka 300 meter från där narkotikan hittades, träffar polisen på 40-åringen vid en bil och kamerabild­erna från den dolda kameran stämmer väl överens med den man de nu stött på och griper honom. I arresten lyser man med uv-ljus på mannens fingrar och det visar då flera besudlinga­r av uv-pasta.

Mannen misstänks ha skaffat knarkgömma­n för att kunna sälja amfetamin. I förhör förnekar han först brott och säger att han inte har något med narkotikan att göra, men efter överläggni­ng med sin advokat ändrar han sin historia och påstår att han är på platsen för att köpa 100 gram amfetamin tillsamman­s med en kompis. Han erkänner alltså inte grovt narkotikab­rott, däremot försök till narkotikab­rott av normalgrad­en.

När den 40-årige Uddevallab­on nu åtalas är det förutom grovt narkotikab­rott även bland annat flera grova olovliga körningar, grovt rattfyller­i som brott mot knivlagen som han är misstänkt för. En 40-årig kvinna åtalas också tillsamman­s med 43-åringen misstänkta för bland annat inbrott i förråd och garage i Vänerparke­n 2018, där de ska ha stulit en cykel och en bärbar dator. Skadorna i samband med stölden beräknas till 111 000 kronor.

 ?? BILD: POLISEN ?? Knarkgömma­n norr om Trestad center. Polisen bytte ut den ursprungli­ga väskan mot en liknande och arrangerad­e även en dold kamera.
BILD: POLISEN Knarkgömma­n norr om Trestad center. Polisen bytte ut den ursprungli­ga väskan mot en liknande och arrangerad­e även en dold kamera.
 ?? BILD: POLISEN ?? När man lyste med uv-lampan på den misstänkte­s hand gav det klart utslag att han hade tagit i väskan med knarket.
BILD: POLISEN När man lyste med uv-lampan på den misstänkte­s hand gav det klart utslag att han hade tagit i väskan med knarket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden