Ttela

Vfk-tränaren: ”För många var inte här mentalt i dag”

Vänersborg­s FK får kämpa vidare i bottenträs­ket av division 2 Norra Götaland. Lördagens chans att förbättra tabelläget i händelse av seger mot Karlslunds IF FK försattes å det grövsta. Hemmalaget Karlslund vann nämligen med solklara 4-0 (3-0). – För många

- Toni Andersson

Efter tre raka poängmatch­er – sju av nio möjliga poäng – och förhoppnin­gar om mer slog det tvärstopp för VFK i lördagens bortabatal­j mot Karlslund på Karlslund Arena i Örebro.

– Det är riktigt dåligt, vi ger bort det här i 90 minuter, sa Amer Busuladzic och suckade djupt.

Två hemmamål alldeles i slutet av den första halvleken förstörde helt dagen för VFK. Först hittade Ebrima Jaiteh rätt i den 45:e minuten, sedan Jens Grönneberg Johansen på stopptid innan halvtidssi­gnalen.

Målen innebar 3-0-ledning för Karlslund, detta sedan Christer Lipovac gett laget ledningen efter kvarten spelad.

– Fram till 44-45 minuter var det ändå okej, men sedan slarvar vi grovt i mittförsva­ret och de kan göra två snabba mål. Där och då var matchen avgjord, konstatera­de Busuladzic.

VFK öppnade hyfsat piggt och hade ett par riktigt bra lägen. Bland annat levererade Arlind Beqiri ett skott som gick strax utanför.

Men sedan tog Karlslund ledningen och Vfk-insatsen sjönk alltmer fram till det ödesdigra slutet av halvleken.

– En av våra spelare passar till deras gubbe vid 2-0, sedan halkar en av våra så att det blir fritt fram för 3-0. Det håller inte, sa Vfk-tränaren.

I den andra halvleken ökade Karlslund på till 4-0 efter 65 minuter och matchen var definitivt över för gästerna.

– När de gör 4-0 så är det punkt slut.

Ett effektivt hemmalag tog vara på chanserna som i ett par fall och i ordets rätta bemärkelse bjöds och vann helt rättmätigt. I och med segern tog Örebrolage­t ett rejält skutt uppåt i tabellen med lite arbetsro som belöning.

VFK däremot ligger kvar i de nedre regionerna, men får en ny poängchans kommande lördag då jumbolaget Angered gästar Vänersvall­en.

Seger där känns definitivt som ett måste för Amer Busuladzic och hans mannar.

– För många i laget var inte här mentalt i dag och då går det så här.