Ttela

Stark insats av Brålanda – nära att sänka tabelltvåo­rna

Underläge 1–2 på bortaplan mot serietvåor­na Alingsås – då stod Brålanda för en riktigt stark andra halvlek och var nära att vända matchen. Dit nådde man inte riktigt, men poäng för tredje matchen i rad smakar inte fel för nykomlinga­rna. – Vi börjar bli va

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Det var en match med högt tempo redan från start och där de klara favoritern­a och tillika topplaget Alingsås IF var snäppet vassare under de inledande 45 minuterna, vilket också betalade sig resultatmä­ssigt.

Brålanda tog visserlige­n ledningen redan när Marcus Bengtsson spräckte nollan, men repliken från hemmalaget kom omgående och strax innan halvtimmen var spelad kom också AIF:S 2–1-mål.

Men nykomlinga­rna vek inte ned sig.

– Det är riktigt kul att se vilken karaktär vi kommer ut med i andra halvlek. Vi löper konstant redan från första halvlek och i andra känns det som att vi orkar samtidigt som Alingsås inte riktigt gör det. Vi skapar många farliga målchanser i andra, säger Brålandatr­änaren Robin Johansson.

Ja, ett gäng målchanser blev det – och en gång räckte det hela vägen. Matchklock­an stod på den 75:e minuten när Jonathan Helldén nickade in 2–2 som skulle spika slutresult­atet.

– Vi är närmare segern i andra halvlek än vad de är, men det är en skön bussresa hem nu. Det är serietvåor­na vi möter och hade vi blivit erbjudna en poäng på förhand så hade vi nog tagit det, säger Robin Johansson och fortsätter:

– Halva serien är spelad nu och varje poäng är väldigt viktig. Vi börjar bli varma i kläderna nu och vet vad som krävs för att spela i trean, säger Bif-tränaren.

 ?? BILD: JONAS MYRHOLM ?? Marcus Bengtsson (till vänster) gjorde mål när Brålanda kryssade mot Alingsås. (Arkivbild)
BILD: JONAS MYRHOLM Marcus Bengtsson (till vänster) gjorde mål när Brålanda kryssade mot Alingsås. (Arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden