Ttela

Holm tog sin tredje raka seger – föraren allt närmare Sm-guld

Efter att ha tagit sin tredje raka delseger är Johan Holm från SMK Trollhätta­n allt närmare ett efterlängt­at Sm-guld. – Det ser bra ut, säger han.

- Sven Wassén Simon Andersson

Johan Holm, SMK Trollhätta­n, har verkligen banat väg för det efterlängt­ade guldet i rally-sm. I helgen tog han sin tredje raka seger i klassen Standard, när två deltävling­ar återstår.

– Det går fint nu och det ser ljust ut, men man vet också att det kan ändra sig fort inom rally, så det är bara att tugga på till nästa tävling, säger Johan Holm.

Nästa deltävling är i Fagersta i augusti, och det vore nog gott för honom att kunna köra utan press i finalen på hemmaplan i Trollhätta­n i september.

Rally Arvika startade rallyt med två sträckor på fredagen där Johan Holm med pappa Christer i högerstole­n, trivdes fint på första, men så på andra blev det ingen bra tid för dem.

– Det var på deras rallycross-bana och jag har svårt för det.

När lördagens sju sträckor skulle köras var det full fart från början. Smk:arna tog tag i taktpinnen direkt och var snabbast på de fem första sträckorna. De körde till sig en klar ledning. Då gjorde det inget att de slog av lite på tempot på de två sista sträckorna, för segern var redan bärgad.

– Det var en fantastisk­t fin tävling med roliga sträckor och det flöt på bra fint för oss. Enda incidenten var att vi slog i bakändan i en sten så bilen blev lite sned, men det gick att köra med.

Nu väntar nästa rally-sm i Fagersta med tävlingen Nattkröken den 12-13 augusti, innan den stora finalen i Trollhätta­n, första helgen i september. Då får vi veta om Holm efter fjolårets tre Sm-silver och ett brons, äntligen kan köra hem ett guld.

I klassen 2 WD startade Stefan Alenmalm, SMK Trollhätta­n, helt utan förväntnin­gar:

– Det var första gången jag tävlade med denna bilen, så jag var nöjd om jag fanns med bland de tio första, berättar Stefan. Hade även problem med att hitta kartläsare i studenttid­er, men norska Thea Vestli kunde ställa upp. Vi har inte åkt ihop tidigare men samarbetet fungerade suveränt från början.

Det började med en 19:e tid på första sträckan men sedan jobbade de upp sig. När de nådde mål så var det som femma av de 38 startande i klassen:

– Det är jag väldigt nöjd med, säger han glatt. Klart över förväntnin­garna och samarbetet med kartläsare­n var hur bra som helst.

13 sekunder efter och som sjua kom klubbkompi­sarna Kristoffer Karlsson/albin Timell i deras Volvo.

Robert Blomberg, SMK Trollhätta­n, körde in som elva i sin klass:

– Hade svårt att komma igång men mot slutet av rallyt blev det bra fart. Är imponerad av de fina sträckorna och arrangeman­get av MK Team Westom.

Tidigare i år skrev vi om Sveriges snabbaste asfaltlägg­are som finns i Vänersborg, P-G Andersson. Han visade sig vara oslagbar i Arvika i helgen och totalvann hela rallyt. Årjängs-killen är nu på god väg att ta en trippel i Sm-guld i sin klass, även om underlaget är grus.

Hur har er relation påverkats av att ni även spelar fotboll tillsamman­s?

– Jag vet inte riktigt... Positivt i alla fall. Vi får all den tiden ihop. Hon var lite skeptisk i början och sa: ”Kommer du verkligen klara det?”. Men sedan efter att vi hade spelat sa hon: ”Du är ju duktig ju!”, säger Josefin.

För många innebär tonåren en period av uppror mot föräldrarn­a. Så vad händer om man som 14-årig fotbollstj­ej plötsligt börjar dela omklädning­srum med sin egen mamma?

För Wilma och Josefin har det inte varit några problem.

– Nej, det tycker jag inte. Det blir ju att vi umgås mycket och så, men det är ingenting som stör mig, säger Wilma.

Om din mamma slår en felpass, blir du irriterad på henne då?

– Ja, kanske lite. Egentligen är det väl som att det är vem som helst som slår en felpass, med skillnaden att jag kanske säger det till henne efter. Jag kan vara mer öppen med henne.

 ?? BILD: REINE TOBIASSON ?? Segraren Johan Holm fick mottaga priset av Arvikas stora stjärna Per Eklund.
BILD: REINE TOBIASSON Segraren Johan Holm fick mottaga priset av Arvikas stora stjärna Per Eklund.
 ?? BILD: REINE TOBIASSON ?? Johan och Christer Holm SMK Trollhätta­n kör mot seger i Arvikas SM tävling.
BILD: REINE TOBIASSON Johan och Christer Holm SMK Trollhätta­n kör mot seger i Arvikas SM tävling.
 ?? BILD: REINE TOBIASSON ?? Stefan Alenmalm SMK Trollhätta­n gjorde en imponerand­e comback i Arvika.
BILD: REINE TOBIASSON Stefan Alenmalm SMK Trollhätta­n gjorde en imponerand­e comback i Arvika.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden