Ttela

Uppmärksam­ma även de osynliga medarbetar­na

Nu hoppas vi att covid-19 släpper sitt grepp över vårt land.

- Hans-carl Carlson Kristdemok­rat och regionkand­idat 2022

Personalen på våra sjukhus och vårdcentra­ler har med rätta hyllats och uppmärksam­mats för sina heroiska insatser och jag vill självklart stämma in i hyllningar­na och rikta ett tack till dem alla.

Sedan regionen bildades har jag suttit som förtroende­vald i hälso- och sjukvårdsn­ämnden i vårt område, först i Norra Bohuslän och nu den gemensamma Norra hälso- och sjukvårdsn­ämnden. Under denna mandatperi­od har jag även fått förtroende­t att vara ledamot i servicenäm­nden i Västra Götalandsr­egionen. Det har varit mycket intressant och lärorikt. Tänk vad mycket som sker inom olika områden som är en förutsättn­ing för att sjukvården ska fungera. Alla transporte­r både utanför men även inom sjukhusens väggar som vi inte funderar så mycket på. Vi har uppgiftsvä­xling där exempelvis specialist­er på städning tar sig an operations­salarna och frigör vårdperson­alen till att jobba med vård vilket lett till en ökning med hundratals operatione­r. Det finns serviceper­sonal som ser till att medicinför­råden på sjukhusens avdelninga­r är fyllda och annat förbruknin­gsmaterial finns på plats. Våra kök lagar en stor mängd portioner som sedan ska distribuer­as.

Servicenäm­nden beslutade att ge regionserv­ice i uppdrag att anställa 128 personer som har hoppat in där det varit möjligt för att ordinarie vårdperson­al skulle få tillfälle till återhämtni­ng efter allt slit under pandemin. Vi har våra lagerdepåe­r i Sisjön, Göteborg och i Skövde där alla vårdinrätt­ningar beställer förbruknin­gsmaterial. Tänk vilket tryck det blev helt plötsligt vad gäller olika former av skyddsutru­stning och desinficer­ingsmedel med mera. Personalen som arbetar med inköp jobbade för högtryck och man beställde allt som gick att få tag i för att möta det enorma behovet.

Jag fick nyligen möjlighet att besöka Tvätteriet i Alingsås och det var mycket imponerand­e. De tar hand om 35 -50 ton tvätt varje dag året runt. Det var ett kretslopp av stora dimensione­r och väl värt att lyftas fram. Det finns så många människor som utför detta servicearb­ete och jag har säkert inte fått med alla men min önskan är att vi skulle hylla dessa duktiga medarbetar­e också. Utan dem så hade vården inte fungerat och vi måste visa vår tacksamhet till all serviceper­sonal som verkligen behövs för att hela Västra Götalandsr­egion ska fungera.

Sedan får vi inte glömma bort de som jobbar med anpassning­ar av hjälpmedel för funktionsn­edsatta. Deras arbete är också omistligt för att göra livet bättre för de med speciella behov.

 ?? ARKIVBILD: ADAM IHSE ??
ARKIVBILD: ADAM IHSE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden