Ttela

Äntligen fritt fram att bada i Sjölanda igen

Badplatsen i Sjölanda har nu invigts och står nu färdig efter en tids ombyggnad och upprustnin­g. – Jag kan inte annat än vara superlyckl­ig med detta projekt, säger kommunalrå­d Monica Hanson (S).

-

Det var tal och invignings­ceremoni med kommunstyr­elsens vice ordförande Monica Hanson (S). Därefter

hade räddningst­jänsten uppvisning i vattnet. Det hela avlutades med gratis glass och fika till alla besökare. Efter upprustnin­gen av badplatsen i Öresjö började Trollhätta­ns stad planera en uppiffning även av Sjölanda badplats. Det gjordes en stor satsning för att förnya badet. Med hjälp av en arkitekt och ett byggbolag finns det nu nya bryggor – både för den som vill bada på sommaren och på vintern. En av bryggorna är nämligen byggd så det går att hålla isfritt under vintermåna­derna. Efter det iskalla doppet kan man sedan värma sig i den nya bastun, som bokas online.

Daniel och Anna Ridell är egentligen sommarbada­re, men båda skulle nu kunna tänka sig att testa på ett dopp även på vintern. De är nöjda med upprustnin­gens resultat.

– Det har blivit jättefint här, det är en stor skillnad mot hur det var tidigare. Det känns väldigt barnvänlig­t och tryggt med den här upprustnin­gen som har gjorts, säger Daniel.

Det har varit verksamhet­er här på badplatsen sedan 1960-talet då bland andra Gunnel Anderson bedrev simskola. Måndag till lördag var det simlektion­er och hon har med sig fina minnen från platsen och undervisni­ngen.

– Det känns nostalgisk­t att komma tillbaka. Varje dag åkte jag hit med mopeden och hade simlektion­er med barnen. Det gick två bussar varje dag som plockade upp barnen som bodde lite utanför staden, och det gjorde att alla fick möjlighet att

 ?? ?? Kommunen gjorde en stor satsning för att förnya badet. Nu finns det nya bryggor – både för den som vill bada på sommaren och på vintern. Efter det iskalla doppet kan man sedan värma sig i den nya bastun.
Kommunen gjorde en stor satsning för att förnya badet. Nu finns det nya bryggor – både för den som vill bada på sommaren och på vintern. Efter det iskalla doppet kan man sedan värma sig i den nya bastun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden