Ttela

19-åring står för nyöppninge­n av spelkaféet

Lengroths spel och café har legat på Strandgata­n i Lilla Edet i flera år. Det är nu dags för en nyöppning och det är 19-årige Didrik Hedram som står bakom det. – Det har varit lite mycket om man säger så, men det känns kul.

- Philippa Fransson philippa.fransson@ttela.se

Didrik Hedram, 19, står redo bakom disken med ett leende och en kanelbulle på en tallrik för att hälsa på alla som kliver in samtidigt som han ska servera en gäst med fika. Denna unga kille är personen som står bakom nyöppninge­n av Lengroths spel och café. Lokalen öppnade sina dörrar igen 4 juni.

– Hittills har det varit bra och kul. Fått positiv respons från i princip alla jag har pratat med i alla fall, säger Didrik Hedram.

Vid sidan av nyöppninge­n har han även avslutat sista året på gymnasiet, och studenten tog han för bara drygt en vecka sedan i Göteborg.

– Det har varit lite mycket om man säger så, men det känns kul.

Vi har jobbat många sena kvällar den senaste månaden för att fixa allt. Måla väggar och så. Vi har också förbättrat utbudet av godis, glass, korv och spel.

Hur 19-åringen kom sig för att ta över lokalen var lite av ren tur. Didrik Hedram har letat ett tag efter denna typ av lokal men det var inget som passade tills han såg Lengroths spel och café till salu på Blocket.

– Det var nog lite slumpen. Jag tänkte att det kan ju vara kul att testa, säger han.

Konceptet är detsamma som tidigare. Hit kan människor komma för att fika och spela. Didrik Hedram berättar att det är många som inte ens spelar utan de bara kommer in för en kaffe och det sociala.

Sedan han tog över lokalen har Didrik Hedram gjort en del ändringar och förbättrin­gar. Förbättrin­gar han kan se gjort skillnad.

– Det tycker jag har gett resultat. Det är många barnfamilj­er, de fina dagarna, som nu kommer från lekplatsen hit. Så det är kul. Vi behöver ju det, säger han.

Även om klockan är strax efter öppning så sitter det redan fyra män på plats med fika framför sig. Stammisarn­a är en viktig del av Lengroths spel och café.

– Stammisarn­a har varit här i 10, 20 år. De hänger bara med. Det var ju planer på att detta skulle läggas ner så att de är nog bara glada att någon tog över det, säger Didrik Hedram och skrattar lätt.

"Vi har jobbat många sena kvällar den senaste månaden för att fixa allt

Didrik Hedram

 ?? BILD: PHILIPPA FRANSSON ?? Didrik Hedram tog över Lengroths spel och café.
BILD: PHILIPPA FRANSSON Didrik Hedram tog över Lengroths spel och café.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden