Ttela

FCT tog hem Trestadsde­rbyt – seger mot IK Oddevold

Bollinneha­vsmässigt var det inget snack om saken – det var Oddevolds match från första till sista minut. Men i sporten fotboll är det antal mål som räknas och där vann FC Trollhätta­n. Claes Nymans mål i slutet av första halvlek skulle visa sig bli helt ma

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

FC Trollhätta­n hade knappt fått låna bollen när Claes Nyman, i den 38:e matchminut­en, fick en perfekt djupledsbo­ll av Samuel Rundqvist. Med sin speed lyckades han springa sig fri och, trots att det ett tag såg ut som att han skulle bli ifattsprun­gen av två Oddevold-spelare, sätta dit 1–0 bakom Oscar Ekman i hemmamålet.

Känslan var att det ledningsmå­let kom från ingenstans för innan dess var det Oddevold som hade skapat.

Bland annat fick Axel Pettersson läge att ge hemmalaget ledningen redan efter nio minuter när han, lite väl enkelt kan tyckas, rann igenom Fct-försvaret och fick öppet skottläge. Men bollen tog i utsidan av burgaveln.

Och när matchen hade passerat halvtimmen drog Elliot Stroud iväg ett skott utifrån som tvingade Besarion Kodalaev att sträcka ut ordentligt.

Men inga mål för Oddevold, och FCT kunde gå till pausvila med en härlig 1–0-ledning.

– Vi var illa ute ett tag och fick försvara oss mycket i första halvlek, säger William Lundin, tränare i FC Trollhätta­n.

Även i andra halvlek fick gästerna försvara sig mycket mot en erkänt stark Oddevold-offensiv. Inför matchen hade laget gjort 23 mål, jämfört med FCT:S 11.

Men hemmalaget hade svårt att skapa några riktigt bra lägen, och andra halvlek kom främst att präglas av gula kort och den skandalsce­n som skedde i matchminut 71 då Alen Kasumovic blev träffad av en inkastad sko.

Det föranledde ett avbrott i matchen, som dock inte bara var av ondo. Det gav även FCT chansen att samla ihop sig inför avslutning­en. Och det verkade ha hjälpt, för trots sju minuters tillägg lyckades FCT stå emot och Claes Nymans bli matchhjält­e med sitt mål i första halvlek.

Det hjälpte såklart inte heller Oddevold i jakten på kvittering att Kenan Mehovic, i den 84:e matchminut­en,

Ettan södra

Målen: 0–1 (38) Claes Nyman. Varningar, Oddevold: Jonas Emanuelsso­n, Fredrik Sundström, FCT: Alen Kasumovic, Samuel Rundqvist, Alibek Aliev. Utvisninga­r, Oddevold: Mehovic (två gula)

Så startade FCT: Besarion Kodalaev – Markus Karlsson, Bernardo

Kenan drog på sig sitt andra gula kort och därmed fick lämna planen.

Segern innebär att FCT klättrar upp på en fjärdeplat­s i tabellen, endast en poäng bakom Oddevold och fem poäng bakom serieledar­en Gais.

– Vi sa inför matchen att det är

Morgado, Alexander Leksell – Enoch Adu, Samuel Rundqvist, Nils Berner, Alen Kasumovic– Oussama Ali (81), Alibek Aliev (96), Claes Nyman (46). Avbytare: Johan Becker (mv), Kevin Liimataine­n, Adrian Helm (81), Frederick Ofori (96), Axel Svenningss­on, Albin Sohlberg Gashi, Noah Nilsson (46). inget som avgörs i dag, men vinner är vi med i toppen. Vi visste vad som låg i potten, säger Fct-tränaren William Lundin.

?? BILDER: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? Besarion Kodalaev höll ytterligar­e en nolla när FCT mötte Oddevold, men några gånger fick han visa prov på vad han går för.
BILDER: HÅKAN FREDRIKSSO­N Besarion Kodalaev höll ytterligar­e en nolla när FCT mötte Oddevold, men några gånger fick han visa prov på vad han går för.
 ?? ?? Bernardo Morgado i duell med Oddevolds bäste målskytt Carl Lext.
Bernardo Morgado i duell med Oddevolds bäste målskytt Carl Lext.
 ?? ?? I slutet av första halvlek gjorde Claes Nyman matchens enda mål.
I slutet av första halvlek gjorde Claes Nyman matchens enda mål.
 ?? ?? Det var glada miner i FC Trollhätta­n efter segern mot Oddevold. Den innebär att laget hänger på i toppen av tabellen.