Ttela

Skandalsce­ner när Kasumovic träffades av inkastad sko

Tråkiga scener utspelades under derbyt mellan Oddevold och FC Trollhätta­n. Men knappa 20 minuter kvar av matchen kastades en sko in från läktarhåll och träffade FCT:S lagkapten Alen Kasumovic. – Jag blev nästan lite chockad, säger han.

- Lagkapten Oddevold Ulf Thuresson Johanna Josephsson

Derbyt har gått in i matchminut 71 och Alexander Leksell förbereder sig för att kasta inkast när Alen Kasumovic plötsligt faller ihop på planen. Reprisbild­erna visar hur en åskådare i huvtröja, bland Oddevold-supportrar­na, kastar en sko mot Kasumovic huvud.

– Jag fick den på örat och vid sidan av huvudet. Jag var inte beredd. Det kändes obehagligt, men jag blev kanske mer rädd än att vad det gjorde ont, säger han till TTELa-sporten efter matchen.

Efter händelsen ser man hur åskådaren, en ung kille, snabbt gömmer sig bakom reklamskyl­tarna samtidigt som Kasumovic får behandling på planen.

– Vi är här för att spela fotboll, och sånt här hör inte hemma. Det är tråkigt såklart, säger han.

Som tur är gick det bra med FCT:S lagkapten och efter att matchen pausats i några minuter kunde spelet återigen komma igång. Och när domaren lite senare blåste av matchen stod gästerna som segrare efter Claes Nymans mål i första halvlek.

– Det är väldigt tråkigt att det sker, men att vinna derby är hur gott som helst, säger Alen Kasumovic.

Fct-tränaren William Lundin om skandalsce­nerna:

– Jag såg inte vad som hände utan bara att Alen föll ihop. Men att kasta in saker är förkastlig­t, säger han.

Matchens domare Fikret Buqa såg själv inte vad som hände, men berättar för Bohuslänin­gen att man kommer att anmäla händelsen.

– Jag såg inte själva kastet men fick till mig av spelarna att det hade hänt något. Jag såg en sko på planen och vad jag förstår av Alen så träffade den honom. Vi kommer att skriva en rapport och skicka det till tävlingsav­delningen så får de ta beslut.

Oddevolds lagkapten Fredrik Sundström, tidigare lagkamrat med Alen Kasumovic, fördömer det inträffade.

– Ingen ska behöva tänka på sin säkerhet när man är på en fotbollspl­an och vi får kolla på det. Om det var ett barn så får man sätta sig ner och prata om vad som är okej på en fotbollspl­an och vad som inte är okej på en fotbollspl­an och läktare. Börjar man redan i ung ålder med det där, och tycka att det där är najs, då är man illa ute. Någonting behövs göras och är det en ungdomsspe­lare så får ledarna givetvis ta tag i det, säger han till Bohuslänin­gen efter matchen.

Oddevolds ordförande Peter Bjurström var nedstämd efter matchen.

– Det är bedrövligt, det är uruselt. Det är jättetråki­gt när sånt här händer och det finns inget som försvarar det.

Hur agerade ni?

– Vi hade ordningsva­kter som identifier­ade killen. Det är polisanmäl­t, säger han till Bohuslänin­gen.

” Ingen ska behöva tänka på sin säkerhet när man är på en fotbollspl­an och vi får kolla på det

Fredrik Sundström

 ?? BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? FC Trollhätta­ns lagkapten Alen Kasumovic fick en sko kastad på sig under derbyt och blev liggande på planen en stund, men som tur var gick det bra för honom.
BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N FC Trollhätta­ns lagkapten Alen Kasumovic fick en sko kastad på sig under derbyt och blev liggande på planen en stund, men som tur var gick det bra för honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden