Ttela

Nyman blev först målskytt – sedan utbytt

Målskytt i den 38:e matchminut­en, men Claes Nyman kom ändå inte till spel i den andra halvleken. Många undrade varför. – Det är klart att jag hade velat fortsätta, sa Fct-anfallaren.

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

FCT var hårt ansatt under större delen av den första halvleken när omställnin­gsläget plötsligt uppenbarad­e sig.

Passningen i djupled från Samuel Rundqvist var perfekt slagen och Claes Nyman stack i luckan mellan Oddevolds två mittbackar.

Med snabbheten som sin spetskompe­tens hann Nyman med att avsluta utom räckhåll för Iko-målvakten Oscar Ekman, och det räckte för att bli matchvinna­re.

Så mycket mer fick vi dock inte se av Nyman, till den andra halvleken var han ersatt av Noah Nilsson.

– Det var ingen skada, det är klart att jag hade velat fortsätta. Du får höra med William, var Nymans svar när Ttela-sporten ställde frågan om det tidiga bytet.

Nyförvärve­t från Vänersborg­s I F som hade det trögt med målskyttet till en början, men som nu spräckt nollan mot både IFK Malmö och Oddevold.

William Lundin, Fct-tränaren, såg dock ingen dramatik i att han bytte ut sin målskytt redan efter 45 minuter:

– Vi har gjort så tidiga byten även tidigare, det var rent taktiskt, för att bättre kunna utnyttja Oussamas (Ali) bollskickl­ighet och för att få in pigga ben.

Sedan kom spelavbrot­tet, efter att Alen Kasumovic fått en sko (!) kastad på sig, lägligt för FCT:S del.

– Det var ett bra brejk för oss, vi fick vila och kunde korrigera ett par saker, sa mittfältar­en Nisse Berner.

 ?? BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? Claes Nymans målkurva är i stigande, målskytt för andra matchen i rad och dessutom matchvinna­re mot Oddevold. Iko-spelaren är Elliott Stroud.
BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N Claes Nymans målkurva är i stigande, målskytt för andra matchen i rad och dessutom matchvinna­re mot Oddevold. Iko-spelaren är Elliott Stroud.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden