Ttela

Jon Dahl Tomasson ny tränare i Blackburn

Jon Dahl Tomasson har fått ett nytt jobb. Den tidigare Malmö Ff-tränaren tar över Blackburn i Championsh­ip, den näst högsta divisionen i Storbritan­nien.

- Mattias Owen

Dansken har skrivit på ett avtal som sträcker sig till sommaren 2025, uppger fotbollskl­ubben på sin webbplats.

”Sedan jag lämnade Malmö så har jag letat efter rätt klubb och hade många alternativ. Efter att ha pratat med Steve (Waggott, vd) och Gregg (Broughton, sportchef) fick jag dock en väldigt bra känsla för klubben och jag visste att jag hade funnit min nästa utmaning”, säger 45-årige Tomasson i ett uttalande på Blackburn Rovers webbplats.

Tomasson lämnade Malmö FF i vintras efter två säsonger och två raka Sm-guld med klubben. Den tidigare landslagsa­nfallaren var dessförinn­an assisteran­de förbundska­pten i det danska landslaget.

Blackburn skriver att Tomasson och nederlända­ren Remy Reijnierse, som även var danskens högra hand i Malmö FF, officiellt kliver in i sina nya roller inom de närmaste dagarna så fort all pappersexe­rcis gått igenom.

Född: 29 augusti 1976 (45 år). A-landskampe­r: 112.

Mål: 52 (delat målrekord i danska landslaget)

Klubbar som seniorspel­are: Køge, Heerenveen, Newcastle, Feyenoord, AC Milan, Stuttgart och Villarreal.

Klubbar som tränare (i urval): Excelsior 2013, Roda 2014, assisteran­de i Vitesse 2015–16, assisteran­de förbundska­pten för Danmark 2016–2020, Malmö FF 2020–2021, Blackburn Rovers 2022–.

 ?? ARKIVBILD: ANDREAS HILLERGREN ?? Tidigare Malmö Ff-tränaren Jon Dahl Tomasson tar över engelska Blackburn.
ARKIVBILD: ANDREAS HILLERGREN Tidigare Malmö Ff-tränaren Jon Dahl Tomasson tar över engelska Blackburn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden