Ttela

Åtalas för grov mordbrand på Kungsgatan

En man i 20-årsåldern åtalades på onsdagen misstänkt för att ha anlagt den grova mordbrande­n på Kungsgatan i mars. En lägenhet blev helt utbränd och flerfamilj­shuset fick evakueras.

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

Det var på kvällen den 28 mars som räddningst­jänsten fick rycka ut till den centrala adressen i Trollhätta­n på ett larm om brand i ett flerfamilj­shus. Branden var omfattande, ett stort område fick spärras av och boende i huset fick fly. Rökdykare sattes in, en lägenhet blev helt utbränd, medan det blev rökskador i trapphuset och materiella skador på ytterligar­e fyra lägenheter.

Ganska snart kunde polisen konstatera att branden var anlagd, eftersom man hittat föremål i köket i lägenheten som antänts. En man i 20-årsåldern greps på platsen och anhölls, men släpptes ett par dagar senare på fri fot. Han greps dock åter en dryg månad senare och har suttit häktad sedan den 12 maj.

Inlednings­vis erkände mannen i förhör att det var han som tänt på genom att elda på sängkläder med en tändare, men i senare förhör förnekar han brott och säger att han tagit på sig skulden tidigare för att skydda en annan person.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden