Ttela

Joakim Lamotte slutar som journalist

Efter närmare 20 år slutar reportern Joakim Lamotte att arbeta som journalist. Han hänvisar till hot mot sin familj.

- Jan Andersson jan.andersson@gp.se

Joakim Lamotte har gjort sig känd som en frispråkig reporter, av många ansedd som rak och orädd. De senaste åren har hans tittar-sponsrade liverappor­teringar från framför allt olika utsatta områden blivit både hyllade och hårt kritiserad­e.

Men hans arbete har också varit krävande och i ett inlägg på Facebook berättade Lamotte på onsdagen att han nu väljer att lämna journalist­iken.

”På grund av hot mot min familj måste jag tyvärr härmed meddela att jag avslutar mitt arbete med journalist­ik. Jag har jobbat som journalist i knappt 20 år men nu är det över. I kväll (läs: i går) klockan 19:00 kommer jag hålla en livesänd presskonfe­rens på Instagram för att förklara vad som hänt. Det blir den sista livesändni­ngen jag genomför någonsin. Utöver det kommer jag inte göra några intervjuer. Tack för allt stöd genom åren!”

Joakim Lamottes inlägg på Facebook har på kort tid fått massor av kommentare­r och flera av Lamottes följare beklagar hans beslut att lämna journalist­iken. ”Så otroligt tragiskt. Du behövs verkligen men jag har all förståelse för att du kliver av efter alla påtrycknin­gar, lögner och hat”, skriver en av dem.

Förra året fanns Joakim Lamotte med på plats 68 på Göteborgs-postens maktlista och han utsågs då även av Medieakade­min till den mäktigaste svensken på Facebook. Samma år vann Lamotte också en omtalad match i thaiboxnin­g mot Youtubepro­filen Victor de Almeida.

 ?? BILD: JOHAN NILSSON ?? Efter nästan 20 år avslutar debattören och reportern Joakim Lamotte sitt arbete som journalist.
BILD: JOHAN NILSSON Efter nästan 20 år avslutar debattören och reportern Joakim Lamotte sitt arbete som journalist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden