Ttela

William är näste Arvidsson med nummer 8 på ryggen

Den som väntat på en ny Arvidsson i Gripen Trollhätta­n med nummer åtta på ryggen behöver inte göra det längre. – Jag fick förhandla lite med farsan där hemma, säger William Arvidsson, som skrivit tvåårskont­rakt med elitserien­s nykomling. Farsan är förstås

-

William Arvidsson slog igenom hemma i Villa Lidköping, men har spenderat de två senaste säsongerna i hårdsatsan­de AIK.

Men det blir ingen fortsättni­ng hos de gulsvarta, William har redan flyttat hem till pappa Martin, mamma Cecilia och lillasyste­r Julia i Råda strax utanför Lidköping.

– Det var detaljer i kontraktet, men det stannar mellan mig och AIK, säger William, som var den som tog initiative­t till att bryta det kontrakt som sträckte sig även över nästa säsong.

– Och så ville jag komma närmare familjen.

Det i sin tur öppnade för det kontrakt över två raka år som William nu skrivit med Gripen.

– Jag tog första kontakten för en månad sedan ungefär, och förklarade att vi var intressera­de om han bestämde sig för att lämna AIK, säger Joakim Hedqvist, Gripenträn­aren.

Nu får Gripen en spelare som trots sin unga ålder (23) samlat på sig massor av erfarenhet och rutin från spel i Villa Lidköping och AIK.

– Jag har fått chansen att vara med i två topplag, spelat viktiga matcher och umgåtts dagligen med spelare som tillhör världstopp­en. Jag har sugit åt mig allt jag kan under både träningar och matcher, säger William.

Att förutsättn­ingarna inte blir de samma nu är han införstådd med:

– Det är ett kliv nedåt, det är jag medveten om, men samtidigt är det en rolig utmaning, en lite annorlunda roll med mer ansvar.

Joakim Hedqvist ser många uppsidor med William Arvidsson i laget:

– Han kommer med en vinnarkult­ur och viker aldrig ned sig, han

 ?? ?? William Arvidsson byter ett gulsvart mot ett annat när han lämnar AIK för Gripen Trollhätta­n. Kontraktet med elitserien­s nykomling är på två år.
William Arvidsson byter ett gulsvart mot ett annat när han lämnar AIK för Gripen Trollhätta­n. Kontraktet med elitserien­s nykomling är på två år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden