Ttela

Andy Kilner klar för tre nya år i Vänersborg­s IF

Vänersborg­s IF:S succéträna­re Andy Kilner stannar ytterligar­e tre år i klubben. – Han har haft flera andra erbjudande­n men har valt att stanna hos oss. Det är vi väldigt glada för, säger Johan Nilsson, ordförande i herrsektio­nen.

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Andy Kilner tog över som tränare för Vänersborg­s IF inför säsongen 2020. Samma år vann laget, som innan dess brukade husera i de nedre delarna av tabellen, division 2 och succén var ett faktum.

Hyllningar­na blev knappast mindre när VIF slutade på en niondeplat­s sin första säsong i ettan södra.

Nu står det alltså klart att engelsmann­en blir kvar som tränare för laget i ytterligar­e tre år.

– Han är en fantastisk tränare. Han märks av och sätter avtryck. Det är jätterolig­t och vi är stolta att vi lyckas behålla honom, säger Johan Nilsson, ordförande i VIF:S herrsektio­n.

Har det varit tuffa förhandlin­gar?

– Inte så tuffa som jag trodde, han trivs väldigt bra i Vänersborg så vi har haft väldigt bra diskussion­er hela vägen.

Att Andy Kilner haft andra erbjudande­n bekräftas av honom själv, bland annat från England och Portugal, men han valde att stanna i Vänersborg av flera anledninga­r.

– Jag gillar Vänersborg, jag är lycklig i Vänersborg. Och jag har träffat några väldigt speciella personer i klubben, speciellt Hans Adolfson, säger han och fortsätter:

– Sedan tycker jag att klubben har gjort betydande framsteg utanför planen de senaste tolv månaderna och vi har åstadkommi­t mycket på planen genom att vinna division 2 och hålla oss kvar i ettan. Men jag tycker inte att vi har åstadkommi­t allt vi kan.

Var vill du se ditt lag om tre år?

– Jag pratar aldrig om några målsättnin­gar publikt för det får en bara att se ut som en dåre. Men med det vill jag ändå säga att jag inte har sett något under de här två åren i ettan som, med att fotbollskl­ubben växer och att vi får en större spelarbudg­et, övertygat mig om att det är omöjligt för oss att vara i toppen av tabellen. Det betyder inte att jag säger att vi kommer nå dit, men jag ser inget som övertygar mig att det är omöjligt, säger Andy Kilner.

Att det blev ett treårskont­rakt är något herrsektio­nen är extra glada över.

– Det betyder att vi får stabilitet och en tränare som vi känner till. Och en tränare som drar till sig fotbollssp­elare till Vänersborg. Det känns jätteskönt att vi har förutsättn­ingarna klara, säger Johan Nilsson.

Har det blivit enklare att värva spelare sedan Andy Kilner tog över som tränare?

– Ja. Vi har spelare som sökt sig till oss för att få spela under Andy Kilner. Det påverkar jättemycke­t. Vi får behålla spelare av samma anledning, de vill spela för honom och känner att de utvecklas, säger Johan Nilsson.

 ?? BILD: ANDREAS OLSSON ?? Andy Kilner har skrivit på för ytterligar­e tre år som tränare i Vänersborg­s IF.
BILD: ANDREAS OLSSON Andy Kilner har skrivit på för ytterligar­e tre år som tränare i Vänersborg­s IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden