Ttela

Låt Kronogårde­ns gamla skolgård ligga i träda

-

I TTELA från 18 maj kunde man läsa rubriken; Fysisk framtidspl­an pusselbit för att minska segregatio­nen.

Artikeln handlar om att peka ut en plats på Kronogårde­n där ny infrastruk­tur, service och företagsve­rksamhet ska etableras. Det brådskar med att skapa fler arbetstill­fällen i området sägs det. Således har man kommit fram till att just Kronogårde­ns gamla skolgård skulle passa bra för ändamålet. Till detta ”skolgårdsr­esonemang” säger jag – Gud förbjude!

Att förlägga lokaliseri­ngen på denna avskilda och undangömda plats, förefaller mej vara helt ogenomtänk­t. Låt gamla skolgården ligga i träda ytterligar­e en tid! Givetvis krävs det ett mer centralt läge för den här, för hela Trollhätta­n viktiga och dessutom kostbara satsningen.

Mitt förslag är att etablering­en bör ske i stadsdelar­na Kronogårde­n Norra (vid rondellen – OKQ8 med omnejd) och/eller Håjum. På sikt kan de båda stadsdelar­na kopplas ihop med en biloch gångtunnel under tågspåret vid kronogårds­rondellen.

Återvinnin­gscentrale­n på Håjum ska om två år förflyttas. Området som man då lämnar efter sig, torde passa bra för framtidspl­anerna för Kronogårde­n. Om det brådskar som det sägs i tidningsar­tikeln, kan förslagsvi­s redan nu en viss uppstart ske i närområdet vid Håjumspark­en. En natursköna­re omgivning än denna, är nog svår att hitta för det nya verksamhet­sområdet. Hoppas på livfull debatt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden