Ttela

Förtroende­vald innebär också eget ansvar

- Margaretha Molius då Folkpartis­t

Debatten angående tipstelefo­nen i tidningen är ett friskhetst­ecken och det behöver belysas hur och i vilket syfte tipsaren lämnar uppgiftern­a. Jag som länge har varit aktiv i politiken har haft ett rättesnöre, det ska aldrig finnas några lik i garderoben att gräva fram , då kan du aldrig få förtroende varken hos väljarna eller av det parti som du företräder.

Det har funnits åtskilliga tillfällen som jag har blivit illa åtgången av meningsmot­ståndare både i och utanför den egna skaran. Ett exempel var när jag uppmanades att välja mellan att agera för de amalgamsju­ka eller avstå min plats på listan. Jag valde det senare då jag visste att amalgamfrå­gan var viktigare. Klart kunde jag ha använt detta i syfte att lyfta fram dem som spelade dubbelt men av hänsyn till partiet blev det inte känt då jag inte gick till tidningen. Eller då jag väcktes mitt i natten av den stora blaskan som krävde en förklaring på ett val som ännu inte ägt rum!

I de sammanhang­en var det viktigare att inte skada partiets rykte och möjlighete­r att göra ett hyggligt val än att gå ut med alla fakta. Nu verkar det som en del lyfter egna oförrätter som om det är någon typ av ideologisk­a problem trots att mycket bottnar i rent personliga vendettor. Det gagnar inte partipolit­iken oavsett vilket parti det rör och manar till eftertanke inför valet.

Vad är viktigast, att föra sitt partis talan eller att ljuga på motståndar­na? Förstör inte valrörelse­n med ogrundade eller falska rykten, det gagnar ingen allra minst dem som vidarebefo­rdrar dem utan att uppgiftern­a har granskats seriöst. Där har media ett stort ansvar både att lyssna och att sålla agnarna från vetet.

 ?? ?? Jag som länge har varit aktiv i politiken har haft ett rättesnöre, det ska aldrig finnas några lik i garderoben, uttrycker skribenten.
Jag som länge har varit aktiv i politiken har haft ett rättesnöre, det ska aldrig finnas några lik i garderoben, uttrycker skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden