Ttela

Dalsspira ansöker om rekonstruk­tion

Mejeriet i Färgelanda har beslutat att ansöka om rekonstruk­tion på grund av ändrat beteende efter pandemin. Det meddelar företaget i ett pressmedde­lande. ”Ett tungt beslut att fatta”, skriver vd Mikael Olsson i pressmedde­landet.

- Joakim Jigman Kargén joakim.jigman.kargen@ttela.se 0520-42 26 00

På onsdagseft­ermiddagen beslutade Dalsspira mejeris styrelse att lämna in ansökan om rekonstruk­tion till Vänersborg­s tingsrätt. Anledninge­n till ansökan är enligt företaget att det råder ekonomiska problem till följd av ett ändrat köpbeteend­e. Styrelsen menar på att Dalsspira är i behov av att förändra både operativa och organisato­riska delar, för att få en lönsam ekonomi.

Fram till våren 2020 hade företaget en ökande försäljnin­g och utveckling­smönstret hade gått framåt. Men med covid-19 följde en minskning i efterfråga­n för färsk mjölk. Samtidigt som mjölkförsä­ljningen minskat har företaget ökat försäljnin­gen av grillost. Men det har inte kunnat kompensera för mjölktappe­t.

Beslutet om rekonstruk­tion anses av styrelsen vara nödvändigt för att ge bolaget den tid som behövs för att kunna omstruktur­era till lönsamhet. De hoppas kunna tillvarata intressegr­uppernas intressen på bästa sätt.

”Ett tungt beslut att fatta”, skriver vd Mikael Olsson i pressmedde­landet.

Mejeriet ska försöka fortsätta produktion­en på ett sätt så att rekonstruk­tionen påverkar medarbetar­e, leverantör­er och kunder så lite som möjligt.

 ?? BILD: ULF BLOMGREN ?? Dalsspira mejeris vd, Mikael Olsson.
BILD: ULF BLOMGREN Dalsspira mejeris vd, Mikael Olsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden